10 bästa serierna att streama just nu

Streamingen har utan tvekan blivit en naturlig del av vårt sätt att konsumera serier och filmer. Netflix, HBO Nordic, Viaplay, SVT Play. Listan på streamingtjänster kan göras lång och listan med bra serier kan göras ännu längre. Däremot kan det vara klurigt att hitta guldkornen – därför har vi gjort det åt er. Här är våra tio favoritserier att streama just nu. Ni hittar samtliga serier i vår streamingguide.

Fleabag | Prime Video

Hennes mamma har gått bort, hennes pappa har blivit tillsammans med hennes obehagliga gudmor. Bästa vännen tog livet av sig av misstag och livet är känslomässigt kaos. I brittiska Fleabag väver skaparen Phoebe Waller-Bridge samman livets avigsidor till en högst sevärd mörk komedi där hon också spelar huvudrollen.

Rick & Morty | Netflix

I den här animerade komediserien för den lite äldre publiken får vi följa den galna, alkoholiserade och gränslösa vetenskapsmannen Rick och hans 14-åriga barnbarn Morty. Deras osannolika äventyr, som ibland sträcker sig långt utanför både vårt solsystem och vårt universum. Du kan streama alla fyra säsonger av Rick & Morty på Netflix.

The Outsider | HBO Nordic

Baserad på Stephen Kings bästsäljande roman Outsidern, som skildrar utredningen av mordet på en ung pojke och den mystiska kraft som omger fallet.  I rollerna ser vi bland annat Jason Bateman och Ben Mendelsohn.

Killing Eve | HBO Nordic

I hyllade Killing Eve får vi se Sandra Oh och Jodie Comer  i rollerna som M16-agenten Eve och psykopatiska yrkesmördaren Villanelle, i historien om två kvinnor som länkas samman i fixeringen av varandra. Du kan streama både första och andra säsongen här.

Exit | SVT Play

För några år sedan slog den norska ungdomsserien SKAM igenom på bred front. Nu kommer nästa stora export från norrmännen: Exit. Där får vi följa ett gäng medelålders män som har pengar, karriär och familj. Men de har tråkigt. En chockerande serie från Oslos finansvärld som sägs vara baserade på sanna historier därifrån. Det är en brutal skildring av en värld som vi sällan får inblick i: pengar i överflöd, drogmissbruk, prostituerade, alkohol och övergrepp. Det vill säga ett fullkomligt mörker.

Succession | HBO Nordic

Succession är visserligen ingen ny serie per definition eftersom första säsongen kom redan 2018. Men med sin andra säsong fick serien sitt definitiva genombrott i år och har hyllats av både publik och filmkritiker. Alla vill ta del av av den superrika, defekta familjen där alla syskon slåss om en plats som ledare över det företag som deras mediemogul till far en gång startade. Ett måste för alla som älskar maktkamper, politik och skruvad mörk humor.

Älska mig | Viaplay

Med Josephine Bornebusch som både regissör och som en av huvudrollerna i dramat Älska mig får vi se hur olika generationer hanterar återkommande teman i livet som kärlek, sorg, passion och relationer. Älska mig är många gånger humoristisk, men samtidigt är den också en sinnrik och fin tolkning av livet. Serien kan ni se på Viaplay här.

Watchmen | HBO Nordic

Watchmen utspelar sig i en alternativ, samtida verklighet i USA, där ”superhjältar” har förbjudits på grund av sina våldsamma tillvägagångssätt. Trots det går vissa av dem samman för att starta en revolution, medan andra försöker stoppa den. Serien innehåller ändå den något annorlunda kombinationen där både maskerade hjältar och rasmotsättningar ligger i fokus. Mycket sevärd, även för er som vanligtvis inte är så mycket för superhjältegrejen.

Euphoria | HBO Nordic

I Euphoria följer en grupp av gymnasieelever som försöker navigera genom livet och alla dess hinder. Ungdomar som strävar efter att hitta sånt som gör livet meningsfullt. Kortfattat så blir det en mix av allt från sex, vänskap, droger och sociala medier. En smärtsam men sinnrik generationsskildring.

You | Netflix

I Netflix psykologiska thrillerserie You följer vi den utåt sett charmige Joe Goldberg. En medelålders man som har både utseendet och intellektet med sig. Men bakom den perfekta fasaden döljer sig en desto mörkare sida, vilket hans flickvän snart blir varse om.

Som vanligt hittar ni detta och tusentals andra titlar i vår streamingguide.