10 feel good-favoriter

Det är slutet av januari; pengarna har sinat efter jul- och nyårsfiranden, solen går knappt att skymta bakom det gigantiska, gråa molntäcket och våren har nog aldrig känts mer avlägsen än nu. Det finns flera sätt att bli på bra humör, men det finns nog inget som är bättre än att kolla på en riktigt bra feel good-film. Så varsågoda – här får ni våra feel good-favoriter, som ni kan streama när ni vill via vår streamingguide.

Midnatt i Paris

När Gil reser till Paris med sin fästmö Inez, så sveps den nostalgiska författaren bakåt i tiden varje gång det blir midnatt. Helt plötsligt är 2000-talet utbytt mot 1920-tal där han möter kulturella karaktärer och litterära genier.  Under filmens gång växer Gils frågor kring Inez och deras relation och han frågar sig om hon verkligen är den rätta.

Du gör mig galen

Vi får följa den bipolära Pat (Bradley Cooper) som nyss kommit ut från en 8 månader lång period på mentalsjukhus. Han träffar av en slump Tiffany (Jennifer Lawrence) som precis blivit änka, även hon med sina psykiska problem. En fantastisk och hjärtevärmande film som lyckas att porträttera psykiska besvär på ett mjukt och underhållande sätt.

En oväntad vänskap

Driss, förortskillen med en strulig uppväxt, kommer ut från fängelset. Han letar efter jobb och blir till slut anställd som personlig assistent till den förlamade  Philippe – en välbärgad, bitter herre. På förhand verkar duon inte ha mycket gemensamt över huvud taget, men Driss har en livsglädje som smittar av sig på Philippe.

Billy Elliot

I norra England bor den ensamstående, kolgruvearbetande pappan med sin son Billy. När den 11-åriga Billy en dag upptäcker balett när han egentligen ska på boxningsträning, så förändras allt. Till en början håller han sin nya passion hemlig för sin pappa, men när Billys talang för balett uppmärksammas från andra håll så kan han inte längre dölja det.

Little Miss Sunshine

En defekt familj, där den glasögonprydde och speciella flickan Olive drömmer om att ställa upp i en skönhetstävling. När chansen dyker upp så ställer hennes skeva familj upp och bestämmer sig för att bila tvärs över USA för sin dotters skull. Det här är feel good som känns hela vägen in i hjärtat.

500 days of summer

Om The Notebook är en klassisk kärlekshistoria, så är 500 days of summer motsatsen. Den här historien bryter mönstret. Vi får följa med i den 500 dagar långa relationen mellan Summer (Zooey Deschanel) och Tom (Joseph Gordon-Levitt). Utan att spoila för mycket så är den, trots sitt lite annorlunda upplägg, väldigt fin och kan få dina gråaste dagar att skina.

Chef

När den kända L.A-kocken Carl Casper (Jon Favreau) får sparken från jobbet som kökschef på en lyxrestaurang köper han en gammal food truck som han fixar i ordning. Sedan ger han sig ut på vägarna tillsammans med sin son, som han tidigare försummat på grund av sitt tidskrävande jobb. Tillsammans lyckas de pussla ihop ett trasigt förhållande och ett trasigt självförtroende.

Pride

Det är London. Det är 1984. Mitt under brinnande gruvstrejk så bestämmer sig en grupp av gayaktivister att stötta de strejkande gruvarbetarna och startar en pengainsamling. Men på grund av den tidens fördomar så tas inte pengarna emot av facket.  Aktivisterna bestämmer sig då för att hitta nya vägar för att lyckas. En väldigt fin film som lyfter tunga frågor på ett humoristiskt och lättsamt sätt. Feel good-garanti.

Forrest Gump

Odödlig klassiker från 1994. Vi får följa den mindre intelligenta men väldigt godhjärtade Forrest Gump (Tom Hanks) liv under tre decennier. Även om hans IQ inte är särskilt högt så kompenserar han det med ett stort hjärta. Han lyckas med att bli krigshjälte i Vietnam, toppidrottare och affärsman. Det är nog svårt att hitta en bättre feel good-film än den här.

The Secret Life of Walter Mitty

I den här varma komedin får vi följa den dagdrömmande Walter Mitty. En man med ett rikt inre liv som en dag bestämmer sig för att förverkliga sina drömmar. När han riskerar att förlora sitt jobb ger han sig ut på en resa tvärs över världen. En inspirerande film som passar perfekt när man är lite nere.

Whip it

Många som är uppvuxna i en liten ort vet säkert hur miserabelt och frustrerande det kan vara. Huvudpersonen Bliss Cavendar (Ellen Page) bor i den fiktiva lilla orten Bodeen i Texas och trivs inte superbra. När hennes mamma försöker tvinga in henne i skönhetstävlingar upptäcker Bliss Roller Derby och tar sin tillflykt till den, för många, annorlunda sporten.

Har du andra feel good-filmer du brukar kolla på när du vill bli på bra humör? Tipsa gärna!