10 filmer att se när du är deppig

Trots att våren nalkas och snön sakta men säkert smälter bort, så kommer man inte ifrån det faktum att det har varit en lång vinter. Och det är inte alltid lätt att hålla peppen uppe efter månader av nordiskt vintermörker. Det är förmodligen många som är deppiga från och till, men som tur är så finns det tusentals sätt att komma ur det. Alla har sina knep, men vi på tv.nu tycker förstås en bra film är det bästa sättet. Här är en lista på filmer att streama som kan hjälpa dig att få igång peppen till våren!

It’s Kind of a Funny Story

Den här dramakomedin kretsar kring den deprimerade 16-åringen Craig. Han mår så dåligt att han har planer på att ta sitt liv, men istället hamnar han på en psykiatrisk avdelning. På psyket träffar han en ny vän som gör tillvaron överkomlig. En fin berättelse som hjälper till att förklara livet för en ung människa idag.

Du gör mig galen!

Vi får följa den bipolära Pat (Bradley Cooper) som nyss kommit ut från en 8 månader lång period på mentalsjukhus. Han träffar av en slump Tiffany (Jennifer Lawrence) som precis blivit änka, även hon med sina psykiska problem. En fantastisk och hjärtevärmande film som lyckas att porträttera psykiska besvär på ett mjukt och underhållande sätt.

Berättelsen om Pi

Efter ett skeppsbrott så hamnar den 16-åriga Pi i en livbåt mitt ute på Stilla Havet – tillsammans med en bengalisk tiger. Pojken ställs inför stora prov och gör allt för att överleva.

Amélie från Montmartre

Amelie är en ung kvinna som bor i Paris. Hon är, milt sagt, en annorlunda person: ensam och ganska blyg men med ett rikt inre liv. En dag hittar hon ett undangömt gammalt skrin fyllt av små prylar som en gång tillhört ett barn. Hon bestämmer sig för att leta efter ägaren till skrinet för att återlämna de bortglömda barndomsminnena.

Lost in Translation

Filmen utspelar sig i det hektiska Tokyo, där den unga Charlotte (Scarlett Johansson) möter den äldre, ärrade skådisen Bob Harris (Bill Murray). En högst oväntad vänskap uppstår när de två huvudpersonerna möts av en slump i en skybar på hotellet där de båda bor.

About Time

Den något tafatta huvudkaraktären Tim träffar sitt livs kärlek. Men just på grund av hans taffliga sätt så går allting går inte som planerat. Då visar det sig att hans pappa bär på en hemlighet – han kan röra sig bakåt i tiden, vilket visar sig vara en gåva männen i hans släkt ärvt generation efter generation. Detta öppnar förstås upp nya möjligheter för Tim, som direkt börjar utforska sin gåva.

Almost Famous

Det är 1973 och den 15-åriga William är, precis som många andra vid den tiden, besatt av den nya rockmusiken. Allting förändras när musiktidningen Rolling Stones ber honom att skriva en artikel för tidningen, vilket leder till att han också åker på turné med det blivande storbandet Stillwater.

Chef

När den kända L.A-kocken Carl Casper får sparken från jobbet som kökschef på en lyxrestaurang köper han en gammal food truck som han fixar i ordning. Sedan ger han sig ut på vägarna tillsammans med sin son, som han tidigare försummat på grund av sitt tidskrävande jobb. Tillsammans lyckas de pussla ihop ett trasigt förhållande och ett trasigt självförtroende.

Till vildingarnas land

Max är en svårhanterlig men samtidigt känslig pojke som ofta blir missförstådd. En dag rymmer han hemifrån och hamnar i vildingarnas land. En fin historia om barndom och om ett barn som skapar en fantasivärld för att förstå sig på livet och allt som hör till.

Vaiana

Vaiana lever ett till synes perfekt liv som dotter till hövdingen i en Polynesisk stam. Men när Vaianas ö drabbas av förödelse, så ger hon sig ut på en odyssé tillsammans med halvguden Maui för rädda sitt folk. På sitt äventyr möter de märkliga havsvidunder, dolda världar och uråldrig folktro.
Skulle det vara så att du är på jakt efter ännu fler filmer så hittar du tusentals andra titlar att streama via vår playguide!