10 filmer som får uppföljare under 2019

Ett nytt år innebär inte bara nya möjligheter och nya nyårslöften att misslyckas med. Det innebär också nya filmer. I år är ett år då vi ser många uppföljare dyka upp på vita duken, men det kan förstås vara svårt att hålla koll på alla premiärer. Därför får ni nu en lista på uppföljarna vi ser fram emot!

Röjar-Ralf kraschar internet, 1 februari

Den animerade filmen om TV-spelsskurken som egentligen ville vara hjälte är tillbaka. Röjar-Ralf, eller Wreck it-Ralph, hade premiär 2012. Trots att vi väntat i ett par år så är det inte långt kvar nu – premiären skulle egentligen ha varit i slutet av 2018, men sköts upp till 1 februari i år. Bara ett fåtal veckor kvar av 7 års väntan med andra ord!

Lego 2, 8 februari

Även här dyker gamla hjältar upp igen. Den här gången står gänget inför en ny typ av hot, nämligen DUPLO-bitar från yttre rymden. Vi hör flera bekanta röster i filmen, bl.a. Margot Robbie och Channing Tatum.

Draktränaren: The Hidden World, 22 februari

Historien som började med en oväntad och osannolik vänskap mellan pojken Hiccup och draken Toothless fortsätter. Efter att ha lyckats skapa en harmoni mellan människorna och drakarna i andra filmen så störs freden av drakjägare som lyckats fånga in en vit drake som kan göras sig osynlig.

Avengers: Endgame, 26 april

Ytterligare en superhjältefilm! Den blev i december framröstad som den näst mest efterlängtade filmen inför 2019 på filmdatabasen IMDb. Den planeras ha världspremiär den 26 april, så ni får vänta några månader till.

X-men: Dark Phoenix, 7 juni

Trots att filmen skjutits upp och försenats otaliga gånger verkar det nu vara på riktigt – den 7 juni sägs det att X-Men: Dark Phoenix äntligen ska dyka upp på vita duken. Historien kommer kretsa kring Jean Grey och en solstorm som gör att hon tappar greppet om sina förmågor, vilket leder till oanade konsekvenser.

Men in Black International, 14 juni

En alienklassiker återvänder! Den här gången utan Will Smith och Tommy Lee Jones. Istället får vi se Tessa Thompson och Chris Hemsworth i huvudrollerna. Filmen har premiär den 14 juni.

Spider-Man: Far from Home, 5 juli

Spindelmannen, eller Peter Parker som han egentligen heter, beger sig till Europa på skolresa. Där blir han rekryterad av Nick Fury och teamas upp med Mysterio, som spelas av Jake Gyllenhaal.

Det: Chapter 2, 6 september

Det tillhör filmhistoriens mest framgångsrika skräckfilm. I år är det dags för andra delen av Stephen Kings roman att ha premiär. Nu har ungdomarna från det lilla samhället Derry blivit vuxna, men deras mardrömmar lever vidare. Svenska Bill Skarsgård sägs dyka upp som skräckclownen Pennywise igen.

Star Wars: Episode IX, 18 december

Det börjar dra ihop sig för den sista delen i den nya Star Wars-trilogin. Än så länge är mycket litet känt om filmen, inte ens titeln är officiell. Filmen har premiär 18 december.

Frost 2, 25 december

Frost slog igenom med dunder och brak under 2013. Filmen blev en hit bland världens alla familjer framför allt – barn och ungdomar förtrollades av den animerade prinsessan Elsa och alla musikallåtar. Det är ett tag kvar, men lagom till nästa jul har Frost 2 premiär.

 

Saknar du någon film på listan som du ser fram emot? Tipsa oss gärna i kommentarerna!