10 filmer att streama under trettonhelgen

Julen är definitivt över för den här gången, mellandagarna passerade förbi lite för snabbt och nyårsafton likaså. Man blir nästan paralyserad när så många julbord, fester och släktträffar följs upp av ingenting alls. Nästa högtid är dock inte långt härifrån – redan nu på fredag är det trettondagsafton, så vi tänkte att vi kan ge er några stabila tips på filmer som ni kan streama under trettonhelgen så att ni har någonting att hitta på. Samtliga filmer hittar ni i vår play-guide när ni vill!

 

Spotlight

Den här filmen är baserad på den sanna historien om det team, även kallat spotlight-team, på Boston Globes redaktion. Teamet som för ett antal år sedan började nysta i historien kring de rykten som sa att det förekom övergrepp inom den katolska kyrkan. Det ledde till större avslöjanden än gruppen kunde ana.

Interstellar

Christopher Nolan tar oss på en episk resa genom universum. Filmen kretsar kring Cooper (Matthew McConaughey), en före detta av astronaut som tvingas åka ut i rymden och lämna sin familj, för att hitta nya världar då jordens resurser är på väg att ta slut.

Seven

De två poliserna William Somerset (Morgan Freeman) och David Mills (Brad Pitt) får i uppdrag att hitta den psykopatiska seriemördaren som begår mord efter mord. Brotten verkar ha något att göra med de sju dödssynderna. Det blir en desperat jakt där poliserna försöker hitta nya sätt för att förstå hur mördaren tänker.

Braveheart

Det är 1200-talets Skottland. Landet och befolkningen hålls som i ett järngrepp och förtrycks av den Engelska kungen Edward Longshanks, samtidigt återvänder huvudkaraktärer William Wallace (Mel Gibson) hem till landet han flydde som ung. Driven av ett starkt hämndbegär och osviklig tro på sina medmänniskor leder han en revolt mot sin förtryckare för att befria Skottland från engelsmännen.

 

Wall-E

I en dystopisk framtid, där människan sedan hundratals år tvingats lämna jorden i ett gigantiskt rymdskepp, befinner sig Wall-E. En robot som programmerats att städa upp bland all den bråte och skrot som täcker jordens yta. När han en dag möter roboten EVA rubbas hans värld. Kärleken leder in honom på storslagna äventyr som inte enbart kommer påverka honom, utan också hela mänskligheten.

Locke

Allting startar med ett telefonsamtal. Därefter så faller Ivan Lockes liv plötsligt samman. Ena stunden har han ett välbetalt jobb, fru och barn – under några få skälvande timmar så rycks allting undan från honom. En unik filmupplevelse eftersom filmen är inspelad i realtid. Ett måste för filmälskare.

Her

I en inte allt för avlägsen framtid så lever Theodore. Efter ett hjärtekrossande uppbrott, så upptäcker han ett nytt och högteknologiskt operativsystem. Detta system sägs vara intelligent och ha ett eget medvetande som kallas Samantha. Tyngd av sin ensamhet och sorg så köper han operativsystemet, vilket förändrar hans liv radikalt.

Crazy, Stupid, Love

Cal (Steve Carell) skiljer sig från sin otrogna fru Emily. Medan hon går snabbt vidare och hittar en ny, så deppar Cal ihop totalt och dränker sina sorger med alkohol. En dag träffar han dock Casanovan Jacob (Ryan Gosling) som tar honom under sina vingar och lär honom hur det går till i singelvärlden.

Take Shelter

Curtis bor tillsammans med sin fru och sin döva dotter i en liten stad i USA. Under en period börjar han få allt för verkliga nattliga mardrömmar om att ett apokalyptiskt oväder är på ingång. I sin övertygelse så börjar han satsa allt – både pengar, jobb och sin relation – på att bygga ett skyddsrum för sin familj.

I, Origins

Dr. Ian Gray forskar inom molekylärbiologi och ögats utveckling. En dag gör han och hans genialiska labbpartner en otippad och smått fantastisk upptäckt som ska omkullkasta allt vetenskapen har lärt honom. Men upptäckten kan samtidigt få enorma konsekvenser på samhället i stort.

 

Hoppas ni hittar något ni gillar i listan! Annars så kan ni alltid utforska vår play-guide med tiotusentals andra filmtitlar!