10 klassiska julfilmer att streama

Nu är det jul igen, så plocka fram ljusstakar och tänd julstjärnorna. Värm glögg, proppa apelsinerna fulla med nejlikor och tryck in julklapparna under granen. Här kommer tio klassiska julfilmer ni kan streama när ni vill för att hålla liv vid den juliga känslan. Saknar ni någon film på listan? Då är chansen stor att du hittar den i vår playguide, så ta dig en titt där också!

Love Actually

I den här klassiska rullen får vi se tio separata romantiska historier vävas samman i ett kärlekscrescendo. Om du vill ha en lättsam feel good-film så är det svårt att hitta filmer som passar bättre än den här.

Polarexpressen

Den lilla pojken tror inte längre på jultomten, men på julafton så får han livets överraskning när ett tåg, med slutdestination nordpolen, passerar hans hus. Han hoppar på och bjuds med på en oväntad och hisnande resa som tar honom hela vägen till tomtens julverkstad.

 

The Holiday

Två kvinnnor, på olika ställen i världen, lyckas genom en slump komma i kontakt med varandra. De bestämmer sig för att byta hem med varandra över julen – det leder till oväntade möten.

Miraklet i New York

Miraklet i New York handlar om en sexårig flicka som inte längre tror på tomten. Men hennes värld vänds upp och ner när han möter varuhustomten Kris Kringle.

Ensam Hemma

Ensam hemma kan vara den mest kända och klassiska julfilmerna. Där får vi se hur den 8-åriga Kevin blir kvarglömd hemma medan resten av hans stora familj åker till Paris för att fira jul. Allt urartar när två inbrottstjuvar inser att huset är närapå tomt. Men tjuvarna räknar inte med det motstånd som de ska möta.

Grinchen

En komedi där vi får möta Grinchen. En lurvig, grön varelse som hatar julen över allt annat. Han bestämmer sig för att ta sig ner till byn Vemdalen, där folket är i full färd att förbereda sig inför julfirandet, för att förstöra julen en gång för alla.

Frost

För att rädda kungariket från en evig vinter, så är prinsessan Anna tvungen att hitta sin förlorade syster Elsa. Hon ger sig ut på ett magiskt äventyr tillsammans med bergsmannen Kristoffer och hans ren Sven.

The Nightmare Before Christmas

Jack Skellington, den spinkige kungen av Halloween Town, kidnappar jultomten och planerar att ge kusliga julklappar till alla barn.

Bad Santa

Två män bestämmer sig för att råna ett varuhus under julhelgerna, just för att det är så mycket pengar i omlopp. De klär ut sig till tomte och tomtenisse och skrider till handling. Men en säkerhetschef får nys om planen och en åttaårig pojke lägger sig i, vilket gör att det inte riktigt går som de tänkt.

En Julsaga

I den moderna versionen av Charles Dickens mästerverk får vi möta Ebenezer Scrooge: en gammal man som varken tror på glädje eller julglädje. Men på julafton så möter han tre stycken andar som tar med honom på en oväntad resa.