14 biofilmer som kommer göra 2018 till uppföljarnas år

Om inte en allt för lång tid så går vi in i ett nytt år. 2017 blir 2018, och även om det mesta kommer säkert vara sig likt, så bär årsskiftet ändå med sig en väsentlig och positiv grej. Vad? Jo, det är nämligen otroligt många bra och efterlängtade uppföljare som släpps under det kommande året. Vissa har vi väntat på i bara något år, andra i över 50 år. Oavsett så kommer det bli ett mycket bra filmår! Här listar vi filmer som ni kan se under nästa år.

Marry Poppins Returns

Den magiska barnvakten är tillbaka! Det har gått 53 år sedan originalet Mary Poppins hade premiär på bioduken. I december nästa år får vi se uppföljaren som utspelar sig 20 år efter ursprungsversionen. Marry Poppins återvänder till de fullvuxna barnen Jane och Michael Banks, efter att syskonen varit med om en bedrövande familjetragedi. I huvudrollen som den magiska nannyn ser vi musikalstjärnan Emily Blunt.

 

Lyrro – Ut & Invandrarna

Det var ett bra tag sedan Yrrol hade premiär, närmare bestämt 23 år sedan. Men nu är det äntligen dags för Suzanne Reuter, Johan Ulveson och Claes Månsson att släppa uppföljaren till komedisuccén från 1994. Med sig har de två nya ansikten – Nour El Rafai och Björn Gustafsson. Filmen kommer heta Lyrro – Ut & Invandrarna, och kommer vara fristående från Yrrol.

 

Mamma Mia 2: Here we go again

När Mamma Mia, som är baserad på Abba-musikalen med samma namn, hade biopremiär 2008 blev det en jättesuccé. Nu – 10 år senare kommer uppföljaren. Handlingen till nya filmen har inte kommunicerats ut än, men förhoppningsvis är den precis lika mycket feel good som första filmen. Den väntas ha premiär 20 juli nästa år.

 

Jurassic World 5: Fallen Kingdom

Många kommer säkert ihåg Jurassic Park. Dinosauriefilmerna som fick alla 80- och 90-talister att vilja bli arkeologer och skapade ett stort intresse för de utdöda jätteödlorna. Vi fick Jurassic Park 1, 2 och 3, men sen blev det tyst under många år. 2015 kom dock fjärde filmen: Jurassic World. Nu, tre år senare, planeras uppföljaren Jurassic World: Fallen Kingdom och beräknas ha premiär den 22 juni 2018.

 

Superhjältarna 2

De animerade superhjältarna i trikåer som tog världen med storm 2004 kommer tillbaka. Det är svårt att tro att det är närmare 14 år sedan första filmen kom, men nu är det hur som helst snart dags för uppföljaren. Superhjältarna 2 har premiär den 15 juni.

 

Fantastic Beasts and where to find them 2

De flesta Harry Potter-fantaster har säkert sett Fantastic beasts and where to find them. Historien som utspelar sig i New York i mitten av 1920-talet. Där får vi följa Magizoologen Newt Scamander när han försöker rädda unika, magiska varelser. Glädjande nyheter är att nästa film går upp på bio under nästa år – beräknat datum för premiär i USA är 16 november.

 

Avengers 3: Infinity War

Marvel har släppt så många superhjälteserier och filmer senaste åren att det är svårt att hålla reda på alla. Avengers: Infinity War blir inte bara uppföljare till Marvel’s The Avengers som kom 2012 och Avengers: Age of Ultron som kom 2015 – den blir dessutom den 19:e filmen/serien i Marvel Comic Universe. Den 25 april beräknas den ha premiär!

Fifty Shades Freed (tredje uppföljaren)

När det erotik-romantiska dramat Fifty Shades of Grey hade release blev det stor uppståndelse. Både boken och filmen sålde otroligt bra och blev succéer båda två. Sedan släpptes även Fifty Shades Darker och nu är det dags för den tredje filmen i serien – Fifty Shades Freed, som sägs ha premiär relativt snart, nämligen den 9 februari 2018.

 

Insidious 4: The Last Key

Skräckisen Insidious har sedan sin första release 2010 hunnit med att skrämma upp folk rejält världen över. Det har dessutom kommit både en och två uppföljare efter den första filmen. Nu är det dags för demonerna och det är att skrämma upp er igen, för redan den 5 januari har Insidious: The Last Key premiär.

 

Maze Runner 3: The Death Cure

En grupp ungdomar som vaknar upp, instängda i en jättelik labyrint. Det var premissen för första filmen i det dystopiska sci-fi äventyret Maze Runner som kom 2010. Under nästa år kommer tredje filmen i ordningen – Maze Runner: The Death Cure som väntas ha premiär den 26 januari.

Cloverfield 3

Förra filmen i Cloverfield-serien, 10 Cloverfield Lanefår vi följa en ung kvinna, som efter en bilolycka vaknar upp inlåst i ett skyddsrum hos en man som påstår sig ha räddat henne från en kemisk attack. Uppföljaren, Cloverfield 3, som kommer nästa år verkar dock ha ett annorlunda upplägg. Den sägs handla om ett antal astronauter ombord på en rymdstation ute i rymden, som upptäcker att jorden försvunnit helt och hållet efter ett experiment med en partikelaccelerator. Datumet för release är något oklart, men just nu så gäller 2 februari som premiär.

Pacific Rim 2: Uprising

De monstruösa havsodjuren är tillbaka! I första filmen fick vi se hur jordens undergång var nära, men att människans sista hopp hamnade på en fd. pilot och en ung tjej. Nu är det dags för uppföljaren till Pacific Rim, som har premiär den 22 februari 2018.

 

Deadpool 2

Den förre legosoldaten Wade Wilson får genom ett experiment oanade superkrafter. Med sina nya krafter antar han sitt alter-ego och kallar sig för Deadpool. Han blir antihjälte med skruvad, svart humor som ger sig ut på jakt efter mannen som nästan förstörde hans liv. Nu kommer äntligen uppföljaren till Marvels icke originella hjälte – Deadpool 2, som i nuläget ska ha sin premiär den 1 juni.

 

Wreck it-ralph 2

Den animerade filmen om TV-spelsskurken som egentligen ville vara hjälte är tillbaka. Röjar-Ralf, eller Wreck it-Ralph, hade premiär 2012. Trots att vi väntat i ett par år så är det inte långt kvar nu – premiärdatumet för uppföljaren är satt till den 9 mars.

 

Summan av kardemumman – Vi kan med gott samvete käka popcorn framför en eller annan film i 2018! Om ni är sugna på att se tidigare berättelser av dessa uppföljare, hittar ni de flesta i vår streaming-guide här.