5 minnesvärda ögonblick i MTV Video Music Awards historia

På söndag är MTV Europe Music Awards i Bilbao. Den europeiska upplagan är inne på sin 24:e runda, men i USA har galan gått av stapeln ännu fler gånger – första gången det sändes var redan 1984. Mycket av det som har hänt under alla dessa galor har förstås fallit i glömska, men det finns också ett fåtal ögonblick som fastnade och blev en del av musikhistorien. Vi har listat ett par av dessa!

Michael Jacksons Medley, 1995

Under 1995 års gala så visade Michael Jackson varför han förtjänar att kallas King of Pop. Förutom att under sitt 15-minutersmedley dundrade ut flera världshits såsom ”Billie Jean”, ”Beat it” och ”Black our White” så hann han också med allt från klädbyten till moonwalk till dance battles. Legendariskt framträdande.

Madonna med Like a Virgin, 1984

År 1984 framförde den legendariska Madonna sin hit ”Like a Virgin” iklädd bröllopsklänning ovanpå en gigantisk bröllopstårta. Det var dessutom den allra första MTV Awards någonsin. Snacka om att sätta ribban högt.

Beyonce går ut offentligt med sin graviditet, 2011

Beyoncé har under en ganska lång tid varit en av musikvärldens starkast lysande stjärnor. Under MTV Awards 2011 så bjöd hon publiken på en glittrande version av Love on Top, ett par tonartshöjningar och underhållning av yttersta världsklass. Hon toppade framträdandet med att knäppa upp kavajen för att lägga handen på sin mage för att offentliggöra att hon och Jay-Z väntade barn.

Eminem med alla sina dubbelgångare, 2000

Slim Shady är namnet på ett av rapparen Eminems alter-egon; vilket är det alter-ego som representerar hans provokativa, onda och den som vågar säga vad han tycker. Under MTV Awards 2000 så drar han upp ett helt hav av lookalikes för att göra sin poäng extra tydlig när han framför låten ”The Real Slim Shady”.


Lady Gaga med Paparazzi, 2009

Lady Gaga är inte känd för att hålla igen. Under MTV Awards 2009 så gick hon ut på scen och gjorde ett av sina mest beryktade och episka framträdanden någonsin, vilket säger en hel del. Det innefattade både fejkblod och att stjärnan blev upphängd ovanför scenen i ena armen. Har ni missat detta är det dags att se klippet.

 

Har ni några andra ögonblick som ni minns? Tipsa oss gärna! Annars så är det bara att ställa alarmet på 20.00, söndag den 4:e november. Då börjar sändningen för årets gala!