6 filmer att se när du är bakis

Törstig, bankande huvudvärk, skakig i hela kroppen. Att vara bakis kan förstås vara ett tecken på att gårdagskvällen var rolig, men det kan ändå vara olidligt jobbigt att vara bakfull. Vissa fixar resorb, andra äter pizza medan någon annan försöker komma ut i friska luften för att må bättre. Det finns förstås hur många sätt som helst att hantera sådana dagar på, men vi på tv.nu tycker att det bästa är att kolla på en bra film. Så, varsågoda – här kommer våra bästa tips för hemska bakisdagar.

Moonrise Kingdom

I denna Wes Anderson-succé får vi följa två 12-åringar som förälskar sig i varandra och ingår en hemlig pakt: de ska rymma och bosätta sig ute i vildmarken ute på en ö. En skallgångskedja sätts in för att hitta de försvunna ungdomarna, samtidigt bryter en vild storm ut.

What We Do in the Shadows

Med Flight of the Conchords-bekanta Jemaine Clement i spetsen så kastas vi in i ett gäng vampyrers vardagsliv. Vi får följa Viago (379 år), Deacon (183 år), Vladislav (862 år) och Peter (8 000 år) i deras vardagsbestyr: vems tur är det egentligen att diska? Vem städar upp efter senaste offret? En något annorlunda vampyrfilm, minst sagt.

Planet Earth

Sjunk ner i soffan och njut av fängslande naturbilder och Sir David Attenboroghs behagliga röst. Den banbrytande och hyllade naturdokumentären Planet Earth kan man se om hur många gånger som helst. Det är visserligen inte en film, men det är 11 avsnitt fyllda av fin, klassisk musik och djur från jordens alla hörn. Vad mer kan man begära?

The Big Lebowski

Den tillbakalutade Jeff Lebowski (Jeff Bridges) blir misstagen för en miljonär med samma exakt namn av ett gäng kriminella. Hans bowlingvänner övertalar honom att söka upp miljonären för att få ersättning och han blir därmed indragen i en snurrig kidnappningshistoria.

En oväntad vänskap

En oväntad vänskap följer vi Driss, förortskillen med en strulig uppväxt som kommer ut från fängelset. Han letar efter jobb och blir till slut anställd som personlig assistent till den förlamade Philippe – en välbärgad, bitter herre. På förhand verkar duon inte ha mycket gemensamt överhuvudtaget, men Driss har en livsglädje som smittar av sig på Philippe.

Almost Famous

Det är 1973 och den 15-åriga William (Patrick Fugit) är, precis som många andra vid den tiden, besatt av den nya rockmusiken. Allting förändras när musiktidningen Rolling Stones ber honom att skriva en artikel för tidningen, vilket leder till att han också åker på turné med det blivande storbandet Stillwater.

 

I vår playguide hittar du tusentals filmer och serier för alla humör – så besök gärna den här!