6 populära svenska serier att streama

Mitt bland enorma Hollywood-produktioner är det ibland lätt att glömma bort att det har dykt upp ett gäng riktigt bra svenska serier senaste åren. Eftersom det kan vara lite klurigt att leta reda på guldkornen så har vi gjort det jobbet åt er – här är sex serier vi på tv.nu gillar. Letar ni efter något helt annat så hittar ni det säkerligen i vår playguide.

Tusenbröder

Hoffa drömmer om att bli en Svensson – och helst en lyckad sådan. För att förverkliga drömmen startar han en målerifirma tillsammans med barndomskompisarna Niklas och Hamid. Men när affärerna går dåligt och deras skulder ökar så bestämmer sig trion för att råna en bank, vilket följs av en negativ våldsspiral som är svår att ta sig ur. I rollerna ser vi tre välkända ansikten: Shanti Roney, Ola Rapace och Danilo Bejarano.

Bron

När svenskar och danskar gör TV ihop blir det bevisligen bra. Bron blev en populär historia och har haft toppade tittarsiffror i flera år. Vi får följa historien om den den svenska polisen Saga Norén (Sofia Helin) och danska polisen samarbetar för att lösa svårlösta mordfall.

Torka aldrig tårar utan handskar

Dramaserie av Jonas Gardell som slog ner som en bomb när den kom. Det är 1980-tal och folk börjar slå sig fria från homofobin och visar sin kärlek öppet. Två unga män blir förälskade i varandra och upplever ren lycka. Samtidigt börjar unga män magra av, tyna bort och dö. Aids har drabbat Stockholm. I rollerna ser vi både Adam Pålsson (Ted – För kärlekens skull)

Solsidan

Den här serien behöver väl ingen närmare introduktion. Komediserien om överklassen på Solsidan har sänts i 5 säsonger och är omåttligt populär hos det svenska folket. Vi ser bland andra Felix Herngren, Josephine Bornebusch och Mia Skäringer i rollerna.

Vår tid är nu

Superhyllade ”Vår tid är nu” handlar om familjen Löwander som driver restaurang Djurgårdskällaren, en klassisk inrättning i Stockholm. Vi följer familjen och deras personal från krigsslutet 1945 och genom deras liv och ser dem utvecklas och förändras av den nya tiden.

Våra vänners liv

Fem vänner i 35-årsåldern befinner sig i olika platser i livet; någon får en allvarlig sjukdom, en annan dejtar en äldre, rik kvinna och en annan dras med ett värdelöst jobb och besvärlig svärfar. Men gänget har i alla fall vänskapen till varandra, oavsett vad. Vi ser flera kända ansikten i Våra vänners liv, bla. Erik JohanssonShanti Roney och Gustaf Hammarsten.

 

Är ni på jakt efter något helt annat? Besök vår playguide – där finns det mesta i både film- och serieväg.