8 klassiska thrillers att streama just nu

Det har kommit tusentals bra thrillers genom åren, och på grund av digitaliseringen så är lättare än någonsin att kolla på dem. Nu behöver man inte åka till något filmuthyrningsställe och chansa på att en film ska vara bra, nu kan du botanisera bland filmtitlar bäst du vill. Men det kan fortfarande vara svårt att hitta rätt i ett hav fullt av filmer. Därför slänger vi ihop en lista på våra favoritthrillers – allt för att göra det smidigare för er. Filmer som ni alltid hittar i vår playguide förstås!

Memento

I Memento följer vi Leonard Shelby (Guy Pearce)  som har det många jagar – rikedom, dyra bilar, dyra kläder. Ändå går hans liv ut på en sak: att hitta sin frus mördare. Men det är inte lika lätt som det låter, just eftersom han lider av en ovanlig sjukdom som gör att han efter 15 minuter glömmer bort var han är, vart han ska och varför.

När Lammen Tystnar

För att hitta och rädda en försvunnen kvinna från en seriemördare så tar FBI-agenten Clarice Starling (Jodie Foster) hjälp av den dömda och ökända kannibalen och psykopaten Hannibal Lecter som spelas av Anthony Hopkins. Det ska visa sig vara ett ödesdigert beslut. När Lammen Tystnar är en klassisk och mardrömsframkallande rysare.

Gone Girl

I Gone Girl försvinner Nicks fru Amy spårlöst, så han anmäler henne som saknad till polisen. En stor mediacirkus drar igång, och bilden av det äktenskap som till en början ser lyckligt ut börjar krackelera. När Nick (Ben Affleck) både ljuger och beter sig underligt så börjar folk ändå ställa sig frågan: har han mördat sin fru?

No Country For Old Men

En dag hittas några lik, massor av heroin och 2 miljoner dollar mitt ute i ingenstans. Llewelyn Moss (Josh Brolin) bestämmer sig för att behålla pengarna. Det visar sig vara hans livs största misstag, eftersom han får på sig både Mexikanska maffian och den hänsynslösa yrkesmördaren Anton Chigurh (Javier Bardem).

Shutter Island

Ön Shutter Island är ökänd. Där sitter de allra sjukaste mentalpatienterna på mentalsjukhuset Ashecliffe. En dag försvinner plötsligt en patient, även kallad ”patient 67” och går inte att hitta. Kriminalkommissarie Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) får i uppdrag att ta sig till ön för att undersöka vad som kan ha hänt. Sanningen visar sig vara ännu mer skrämmande än någon kunde ha anat.

Inception

Tjuven Cobb (Leonardo DiCaprio), som till vardags stjäl viktiga företagshemligheter genom folks drömmar och undermedvetna, tvingas till att göra någonting nytt: plantera idéer i någons medvetande. Inception är en maxad och komplex actionfilm som utforskar det mänskliga sinnet.

Seven

Seven får de två poliserna William Somerset (Morgan Freeman) och David Mills (Brad Pitt) får i uppdrag att hitta den psykopatiska seriemördaren som begår mord efter mord. Brotten verkar ha något att göra med de sju dödssynderna. Det blir en desperat jakt där poliserna försöker hitta nya sätt för att förstå hur mördaren tänker.

American Psycho

Patrick Bateman (Christian Bale) är en snygg och förmögen börshaj som utåt sett lever ett drömliv: pengar i överflöd, vänner med makt och lägenhet mitt i centrala New York. Men bakom den perfekta fasaden döljer sig något mörkt: en längtan efter att få mörda och begå grova våldsbrott. Ett riktigt American Psycho, med andra ord.

 

Letar ni efter andra thrillers så kan vi rekommendera att gå in i vår playguide. Där hittar ni det mesta i streamingväg!