Alla hjärtans dag-filmerna du inte får missa

I den bästa av världar så skulle man självklart ägna årets alla dagar åt att skämma bort både sig själv och sin partner med god mat, blommor och andra typer av romantiska uttryck. Men blir det ofta inte så, därför fyller ändå Alla hjärtans dag en funktion. Oavsett om man lever med någon eller inte, så tycker vi att man kan hand om sig själv lite extra idag, därför kommer här våra favoriter när det kommer till romantiska filmer. Samtliga filmer går givetvis att streama när du vill genom vår playguide.

Brokeback Mountain

I det här kritikerrosade dramat följer vi rancharbetaren Ennis och Cowboyen Jack Twist, som möts sommaren ’63. De två männen knyter starka, livslånga band som utsätts för svåra prövningar och hinder på grund av deras relation.

Garden State

I Zach Braffs indiepärla från 2004 får vi se honom själv i huvudrollen som en medioker skådis som käkar piller och mår dåligt. När hans mamma dör så återvänder han till sin barndomsstad för att närvara på begravningen. Han träffar då den väldigt udda och intressanta tjejen Sam, som förändrar hans liv radikalt.

Notting Hill

Romantikens romantik-film #1. En riktig klassiker. Vi får följa  William Thacker som äger en bokhandel i Notting Hill, London. En dag kliver den världskända filmstjärnan Anna Scott (Julia Roberts) in i hans bokhandel, och efter det blir ingenting sig likt.

The Notebook

Okej, om Notting Hill var romantikfilm #1, så är The Notebook garanterat nummer 2 på den listan. Vi får följa med i historien om ett ungt, förälskat par under 1940-talet, som återförenats efter år från varandra under andra världskriget. Men att föras samman igen efter tid ifrån varandra och två så olika liv är inte det lättaste.

La La Land

När La La Land kom 2016 så blev det en totalsuccé – den kammade den hem en handfull priser på Oscarsgalan och hyllades världen över. Emma Stone och Ryan Gosling möts här i en musikalisk kärlekshistoria, där jazzpianisten Sebastian faller för skådisen Emma, som båda kämpar med sina karriärer.

500 days of summer

Den här historien bryter det där romantiska mönstret en aning. Vi får följa med i den 500 dagar långa relationen mellan Summer (Zooey Deschanel) och Tom (Joseph Gordon-Levitt). Utan att spoila för mycket så är den, trots sitt lite annorlunda upplägg, väldigt fin och kan få dina gråaste dagar att skina.

Pretty Woman

I en av 90-talets stora succéer ser vi den framgångsrika och ensamma affärsmannen Edward, som anlitar en gatflicka att uppträda och låtsas vara hans flickvän under en veckas affärsmöten i Beverly Hills.

Titanic

En film som de flesta förmodligen redan sett, men som också kan ses hur många gånger som helst. Titanic – historien om den katastrof då det osänkbara skeppet sjönk i Nordatlanten och drygt 1500 personer gick bort. Men det döljer sig så mycket mer i den här berättelsen än så. Vi får se hur den fattiga, unga mannen Jack möter överklasskvinnan Rose och en obrytbar kärlek uppstår.

Har du någon annan favorit som du saknar på listan? Tveka inte att tipsa oss och andra läsare i kommentarsfältet!