Äntligen premiär för säsong 2 av ”Vår tid är nu”

Svenska dramaserien Vår tid är nu slog ned som en bomb när den hade premiär under 2017. Inför första säsongen så sades det att serien skulle bli den största dramasatsningen någonsin för SVT:s räkning, så förväntningarna var höga hos både kritiker och tv-tittare. Men förväntningarna matchades och överskreds med råge. På bara en säsong blev den omåttligt populär bland svenska tv-tittare och sista avsnittet sågs av över 1,7 miljoner tittare. 1 oktober var det äntligen för den efterlängtade andra säsongen på SVT.

Precis som i första säsongen så fortsätter vi följa familjen Löwander och människorna som figurerar kring den anrika restaurangen ”Djurgårdskällaren” i Stockholm. Nu har det blivit år 1955 och historien gör ett nedslag i verklighetens 50-tal: det är arbetskraftsinvandring, atombomber och fackföreningar. Samtidigt som serien fungerar som ett högkvalitativt drama så får man samtidigt en någorlunda inblick i hur verkligheten såg ut för 60, 70 år sedan. I andra säsongen ser vi flera bekanta ansikten, däribland Hedda Stiernstedt, Suzanne Reuter och Adam Lundgren.

Har du missat första säsongen så kan du se den här! Har du redan sett den så är det bara att hugga in på purfärska andra säsongen här.