Apple betalar stora belopp för dokumentär om Billie Eilish

Den 17-åriga artisten Billie Eilish har på några få år tagit världen med storm – nu väljer Apple att släppa en dokumentär om stjärnskottet.

I början av november så lanserade Apple sin egen streamingtjänst Apple+. I tjänsten hittar man en hel del egenproducerat material, däribland For All Mankind med Joel Kinnaman i spetsen och det postapokalyptiska dramat See där Jason Momoa spelar huvudrollen. Nu är det alltså klart att Apple storsatsar på en helt annan genre, nämligen musikdokumentär.

I veckan rapporterades det om att Apple har betalt dryga 25 miljoner dollar för en dokumentär om artisten och låtskrivaren Billie Eilish, vilket är en summa som sticker ut i den typen av sammanhang. Dokumentären, som till stora delar redan är färdigfilmad, kommer kretsa kring hennes väg till framgång och släppet av debutalbumet When We Fall Asleep, Where Do We Go, som blev det mest lyssnade albumet på Spotify 2019. Det blir en dokumentär med klipp från familjesammanhang och bakom kulisserna-bilder från hennes turné bland annat.

Dokumentären har inget exakt releasedatum, men planeras ha premiär under 2020.