Bästa dystopiska filmerna att streama just nu

Även om man många gånger bara vill lägga sig ner, kolla någon härlig feel good-film och koppla bort allt som tynger en, så finns det ändå stunder då man känner helt tvärtom. Då man vill ha spänningen, dystopin och mörkret. Det är nästan som att en bra, mörk film kan få en att uppskatta det man har, på något sätt. Vi har listat åtta av våra favoritfilmer när det kommer till dystopier så att ni slipper leta ihjäl er efter dem. Och kom ihåg – ni kan streama filmerna när ni vill via vår streamingguide.

 

V för Vendetta

I ett framtida, totalitärt Storbritannien styrs folket med järnhand av regeringen. En dag råkar den unga kvinnan Evey (Natalie Portman) ut för en livsfarlig situation, men räddas av en maskerad främling som kallar sig själv för ”V”. Hon dras in i hans värld där kampen mot den fascistiska regimen får kosta vad som helst, även lidande, tortyr och död.

Snowpiercer

Året är 2031 och en brutal istid har börjat som dödar allt liv på jorden, förutom överlevarna på tåget Snowpiercer. Ett tåg som drivs av en unik evighetsmotor. Ett klassystem präglar allt mer livet på tåget och en revolution är på väg att starta.

Children of Men

Children of Men utspelar sig år 2027 och det råder kaos och uppgivenhet bland mänskligheten. Kvinnorna har av någon anledning förlorat förmågan att bli gravida. Det är mer än 18 år sedan någon födde ett barn sist. Men en dag dyker en gravid flykting upp, och en fd. aktivist får i uppdrag att föra kvinnan genom det krigsdrabbade, kaosartade England till en säker ort.

Matrix

Datahackern Neo möter mystiska rebeller som berättar sanningen om världen han bor i – och om hans roll i kriget mot dem som kontrollerar det som till synes verkar vara verkligheten.

De 12 apornas armé

Stora delar av mänskligheten har blivit utrotad efter ett aggressivt virus härjat. De få överlevande lever i små och trånga samhällen, djupt under jord och livet är minst sagt begränsat. Cole (Bruce Willis) anmäler sig att åka tillbaka i tiden för att lyckas hindra utbrottet innan det sprider sig.

Blade Runner

År 2019. Mänskligheten har skapat kloner som arbetar på rymdkolonier utanför jorden. Men efter att ett myteri sker på en av kolonierna så förbjuds kloner och det tas beslut om att alla kloner ska förstöras.  Ett gäng kloner bestämmer sig för att kapa ett rymdskepp och bege sig till jorden. Väl där dyker Rick Deckard upp. Deckard tillhör en speciell del inom polisen som kallas Blade runner, vars enda uppgift är att förstöra kloner. En klassisk sci fi-rulle med Harrison Ford i spetsen.

Gattaca

I ett framtida samhälle där allt styrs av människor som, med hjälp av genmanipulation, producerats i laboratorium och framställts för att bli den styrande eliten. På så sätt hålls makten oåtkomlig för de människor som föds på naturlig väg. Jerome, född som vanlig människa, är fast beslutsam om att ta sig in i maktens centrum och väljer att ta en genmanipulerad människas identitet. När en högt uppsatt chef mördas, så riktas misstankarna snart mot Jerome.

I Am Legend

Robert Neville bor i New York och är den enda i hela stan, eventuellt i hela världen, som överlevde det virus som förvandlade människorna till kannibalistiska, aggressiva varelser. Ensam ger han sig ut på jakt efter svar på vad som kan ha hänt, varför han verkar vara den enda som överlevde och jakt på ett motgift. I huvudrollen ser vi Will Smith.

The Book of Eli

Det som en gång var USA är nu en postapokalyptisk ödemark och vilda västern. Den ensamma krigaren Eli (Denzel Washington) har som uppdrag att  beskydda en helig skrift och föra den till säkerhet. Skriftens innehåll är det sättet att rädda mänskligheten från undergång.

 

Har vi missat någon av dina favoriter? Tveka inte att tipsa oss och andra läsare i kommentarerna! Som vanligt hittar ni fler filmer i vår playguide.