Bästa serierna under 2018

Nu är snart 2018 över, och det har varit ett bra år när det gäller serier. Det har dykt upp allt från psykologiska draman till skräck och hemsökta hus. Vi har sammanställt en lista på ett par av serierna som vi gillade extra mycket. Samtliga finns givetvis att streama via vår playguide när ni vill!

The Chi (HBO Nordic)

The Chi handlar om livet i de södra delarna av Chicago. Vardagen för barnen, deras föräldrar och ungdomar som försöker skapa sig ett drägligt liv alltmedan de äldre håller ett öga på dem från sina verandor. Men i det här tuffa området – The Chi – har drömmarna svårt att förverkligas och de mest triviala besluten kan få livsavgörande konsekvenser.

The Handmaid’s Tale, säsong 2 (HBO Nordic)

Serien har utgångspunkt i den totalitära och fiktiva staten Gilead, där de få fertila kvinnor som finns kvar tvingas in ett modernt slaveri och förtryck. I andra säsongen får vi se huvudkaraktären Offred göra allt för att barnet hon väntar ska bli befriat från sina förtryckare och lyckas ta sig bort från det dystopiska samhälle hon lever i.

Patrick Melrose (HBO Nordic)

Historien kretsar kring en medelålders man ur den brittiska överklassen som kämpar med sitt heroin- och alkoholmissbruk, där händelser ur hans förflutna jagar honom in i vansinne. Huvudrollsinnehavaren  Benedict Cumberbatch har tidigare berättat att han har drömt om att få spela Patrick Melrose länge. Och det märks – för han gör det på ett genialiskt och övertygande sätt. Alla borde se Patrick Melrose.

Maniac (Netflix)

Maniac är en retro-futuristisk miniserie från Netflix. Vi får se två problemtyngda främlingar som lär känna varandra när de deltar i en experimentell läkemedelsstudie, som leds av en läkare med moderskomplex och en mycket känslosam dator. I huvudrollerna hittar vi både Emma Stone och Jonah Hill.

Sharp Objects (HBO Nordic)

Sharp Objects följer vi en självdestruktiv, alkoholiserad dagstidningsreporter som skickas  till samhället där hon växte upp för att rapportera om en serie brutala och olösta mord på unga flickor. Hennes brokiga förflutna flyter upp till ytan vilket gör att hon tvingas konfrontera sina inre demoner en gång för alla.

Billions (HBO Nordic)

I år fick vi se tredje säsongen av Billions och kastades återigen in i kampen mellan två av New Yorks giganter – i ena ringhörnan har vi den skoningslösa åklagaren Chuck Rhoades (Paul Giamatti), och i andra ringhörnan har vi hedgefond-kungen Bobby Axelrod (Damian Lewis). Båda tävlar om att vinna över den andra och bli stadens kung.

Vår tid är nu (SVT Play)

Familjen Löwander driver sedan decennier restaurang Djurgårdskällaren, en klassisk inrättning i Stockholm. Vi följer familjen och deras personal från krigsslutet 1945 och genom deras liv och ser dem utvecklas och förändras av den nya tiden. Säsong 1 gjorde succé och den uppföljande säsongen gjorde nog få besvikna.

The Haunting of Hill House (Netflix)

Det är inte ofta man ser en skräckserie, framför allt inte en bra skräckserie. I The Haunting of Hill House får vi följa historien kring en syskonskara som växte upp i det ökända, hemsökta huset ”Hill House”, vilket satte spår hos dem alla. I vuxen ålder tvingas syskonen återvända till huset för att konfrontera barndomens skräck. Ny kritikerrosad skräckserie på Netflix som är baserad på filmen från 1963.

Escape at Dannemora (HBO Nordic)

Escape at Dannemora” är en sju delar lång serie som är baserad på en av 2015 års mest uppmärksammade fängelserymningar. Vi får följa två stycken morddömda män som parallellt inleder en sexuell relation med en kvinnlig fångvaktare inne i fängelset, vilket leder till att fångarna lyckas rymma. Sevärd!

Making a Murderer, säsong 2 (Netflix)

I första delen av True Crime-succén följde vi Steven Avery och hans häpnadsväckande resa – först frikänd tack vare nya DNA-prov för att därefter återigen dömas för mord. I del 2 återvänder filmskaparna för att möta Steven Avery, hans medåtalade brorson Brendan Dassey, och deras familjer. Seriens 10 nya avsnitt går på djupet och granskar den fällande domens konsekvenser och påverkan på samtliga inblandande. Vi får även bekanta oss med advokaten Kathleen Zellner – känd för att ha lyckats fria flest felaktigt dömda i USA någonsin.

 

Är det någon serie ni tycker vi har missat på listan? Tipsa oss gärna och kommentera nedanför!