Billie Eilish gör titelspåret till kommande James Bond-film

Världsstjärnan Billie Eilish har fått det ärofyllda uppdraget att göra titelspåret till den kommande Bond-filmen ”No Time to Die”. 

Nästa Bond-film verkar bli en stjärnspäckad film på musikfronten. Förra veckan skrev vi om hur den tyska filmmusikkompositören Hans Zimmer (Lejonkungen, Gladiator etc.) har fått i uppdrag att skriva musik till filmen. Nu står det alltså klart att han kommer få sällskap av en av världens just nu största artister: Billie Eilish.

– Att vara en del av en sådan legendarisk filmserie är en stor ära. James Bond är den coolaste filmserien någonsin, jag är fortfarande chockad, säger hon.

Den unga amerikanska artisten blir med sina blott 17 år den yngsta artisten någonsin att göra titelspåret till en Bond-film. Förra året blev hon den mest streamade artisten på Spotify i världen, dessutom blev det i slutet av förra även officiellt att Apple betalar rekordbelopp för att få producera dokumentären om henne, vilket vi skrev om här. Så det är ingen överdrift att säga att det går bra för henne just nu.

Övriga artisten som varit med och gjort titelspår till tidigare James Bond-filmer är bland andra Adele, Paul McCartney och Sam Smith.

”No Time to Die” har premiär den 3 april.