Det här jobbade skådisarna med innan de blev kända

Förmodligen är det många som under sina unga år drömde om att bli skådespelare. Men vägen dit är som bekant både lång och snårig, och väldigt få når ända fram. Det kan vara lätt att ge upp hoppet när man står och friterar pommes på sitt nattskift på någon hamburgerkedja. Men det finns skådespelare som har haft otippade och slitiga jobb och lyckats slå igenom ändå. Här är några av dem:

Danny Devito – Friserade lik

Som ung så ville Danny Devito ogärna gå i College. Så han valde en lite annorlunda linje – han tog jobb som frisör på ett bårhus och friserade avlidna kvinnor.  Ett jobb som även Whoopi Goldberg avslöjat att hon haft i unga år. Det är både udda och lite creepy.

Brad Pitt – Dansande kyckling

Brad Pitt hoppade som ung av journalistutbildningen och flyttade till Hollywood för att satsa på att bli skådespelare. Men för att ha råd att betala hyran så tog han jobb på restaurangen El Pollo Loco och fick dra på sig en kycklingdräkt och dansa omkring för att locka kunder. Lite charmigt ändå.

Jim Carrey – Städare

För att hjälpa sin familj ekonomiskt så hoppade Jim Carrey av skolan redan vid 16 års ålder. Istället jobbade han nattskift som städare på ett varuhus.

Jennifer Aniston – Cykelbud

När Jennifer Aniston var 19, alltså några år innan Vänner-succén, så försörjde hon sig genom att jobba som cykelbud i New York. Hon har i en intervju berättat att det är det jobbigaste arbetet hon någonsin haft.

Rachel McAdams – McDonalds

Långt innan hennes karriär gav henne roller i True Detective och Sherlock Holmes  så började hon sin karriär, precis som många andra, på McDonalds. Det finns fler som sällar sig till den skaran, bland andra Jay Lano och Sharon Stone.

Steve Buscemi – Brandman

Som 18-åring så började Steve jobba som brandman i New York, vilket han fortsatte med under fyra år. Under 9/11-attacken så hoppade han tillfälligt in och jobbade 12-timmarspass för att hjälpa sina gamla kollegor inom brandkåren.

Christopher Walken – Lejontämjare

Det är få som kan stoltsera med ”Lejontämjare” på sitt CV. Men Christopher Walken kan faktiskt göra det. Som 16-åring jobbade på en cirkus som lejontämjare och hans bästa vän var ett lejon vid namn Sheba.

Megan Fox – Sålde smoothies iförd en banankostym

Innan Megan Fox inledde sin skådespelarkarriär så var hon en banan. Ja, det är sant. Hon jobbade på en Smoothie Shop och var tvungen att bära en banandräkt.

Nicole Kidman – Massageterapeut

När Nicole Kidman var 17  år så diagnosticerades hennes mamma med bröstcancer. För att hjälpa sin familj ekonomiskt så tog Nicole beslutet att sluta studera för att bli massageterapeut för några år.

Patrick Dempsey – Jonglör

Ja, det är svårt att se Patrick Dempsey som en jonglör. Men enligt honom själv så var det exakt vad han sysslade med tidigare i livet.
Så oavsett var du är i livet, vad du än jobbar med och var du än bor – ge aldrig upp hoppet om dina skådespelardrömmar!