Filmer att se på första dejten

Att gå på dejt är inte alltid så lätt som man kan hoppas på. I den bästa av världar så flyter diskussionerna på med snabba repliker och samtalsämnen som aldrig sinar. Tyvärr lever vi inte i den bästa av världar, så här får ni ett tips: film. Det underlättar alltid. Här får ni några av våra favoritfilmer som vi tycker passar bra på dejten. Ni hittar alla filmer i listan (och många fler!) i vår playguide.

La La Land

När La La Land kom 2016 så blev det en totalsuccé – den kammade den hem en handfull priser på Oscarsgalan och hyllades världen över. Emma Stone och Ryan Gosling möts här i en musikalisk kärlekshistoria, där jazzpianisten Sebastian faller för skådisen Emma, som båda kämpar med sina karriärer. Fina kärlekshistorier fungerar alltid på dejt.

Casablanca

Stay classy med den tidlösa klassikern Casablanca. Det är mitt under andra världskriget och den cyniska caféägaren Rick Blaine bor i Casablanca. En dag dyker plötsligt hans ex. Ilsa Lund (Ingrid Bergman) upp med sin nya partner, som också råkar vara ledare för en motståndsrörelse. Rick dras plötsligt in i en livsfarlig härva med nazisterna i ena ringhörnan och Victor Laszlo och hans ex. Ilsa i andra.

Bara en natt

Finns det någon film som passar bättre att se på första dejten, än en film som handlar om två personer på deras första dejt? Förmodligen inte. I Bara en natt ser vi Ethan Hawk och Julie Delpy i huvudrollerna.

High Fidelity

När musiknörden och vinylsamlaren Rob blir dumpad igen och hans flickvän blir ytterligare ett ex. i raden av…väldigt många, så bestämmer han sig för att leta upp sina gamla flickvänner och försöka ta reda på vad han gör för fel. Feel good med John Cusack funkar alltid.

Amélie från Montmartre

En riktig hipsterklassiker! Amelie (Audrey Tautou) är en ung kvinna som bor i Paris. Hon är, milt sagt, en annorlunda person: ensam och ganska blyg men med ett rikt inre liv. En dag hittar hon ett undangömt gammalt skrin fyllt av små prylar som en gång tillhört ett barn. Hon bestämmer sig för att leta efter ägaren till skrinet för att återlämna de bortglömda barndomsminnena.

Anchorman

Ibland vill man bara se en opretentiös och lättsam film. Inte romantisk alls, men väldigt rolig och bra film att se när man vill bryta isen, ta bort den värsta anspänningen. Då fungerar det alltid med en Will Ferrell-rulle

Moonrise Kingdom


I denna Wes Anderson-succé får vi följa två 12-åringar som förälskar sig i varandra och ingår en hemlig pakt: de ska rymma och bosätta sig ute i vildmarken ute på en ö. En skallgångskedja sätts in för att hitta de försvunna ungdomarna, samtidigt bryter en vild storm ut.

The Blair Witch Project

Ibland kan rädsla och spänning underlätta en stel stämning konstigt nog. Varför inte passa på att se found footage-klassikern The Blair Witch Project från 1999?

About Time

About Time är en riktigt härlig romantisk film som passar perfekt på första dejten. Den något tafatta huvudkaraktären Tim träffar sitt livs kärlek. Men just på grund av hans taffliga sätt så går allting går inte som planerat. Då visar det sig att hans pappa bär på en hemlighet – han kan röra sig bakåt i tiden, vilket visar sig vara en gåva männen i hans släkt ärvt generation efter generation. Detta öppnar förstås upp nya möjligheter för Tim, som direkt börjar utforska sin gåva.

 

Har ni några favoriter eller tips på filmer att se på dejten? Tipsa gärna oss och andra läsare genom att kommentera! Ni hittar många andra filmer i vår playguide – precis som alltid.