Filmer för dig som gillar Harry Potter

Visst, det har släppts en del Harry Potter-relaterade filmer senaste åren. Vi har sett Fantastiska vidunder och var man hittar dem och nyligen släpptes även den fan-producerade filmen om Voldemorts liv. Men ibland kan man behöva stilla Harry Potter-behovet ännu mer, så här kommer ett gäng filmer som ni kan streama via vår playguide så fort ni får HP-cravings.

The Spiderwick Chronicles

När Jared och hans familj flyttar in ett ensligt, gammalt hus så hittar han Arthur Spiderwicks fälthandbok. Den visar sig innehålla sanningen om Spiderwickherrgården: en dold värld med säregna, fantastiska varelser! Jared och hans bror dras in i ett hisnande äventyr när de försöker bevara bokens hemligheter.

Berättelsen om Narnia

När de fyra syskonen Pevensie går in i en garderob så visar sig att den innehåller en portal till ett magiskt land: Narnia. Landet är befolkat av talande djur och andra varelser. Syskonskaran hamnar mitt i striden mellan det goda lejonet Aslan och den onda häxan Jadis, som förslavat landets invånare.

Pans Labyrint

Det spanska inbördeskriget går mot sitt slut, året är 1944. Den omgifta Carmen flyttar med sin dotter till sin nya man – Vidal, kapten i Francos armé. Ofelias liv blir jobbigt när det visar sig att Vidal är auktoritär och tuff, men hon hittar en mystisk labyrint som blir hennes fristad. Det visar sig att labyrinten är ett kungarike och Ofelia är kungarikets förlorade prinsessa.

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

Jakes farfar lämnar ledtrådar till ett mysterium; ledtrådarna leder den unga pojken Jake till en mystisk plats – en plats mer känd som Miss Peregrines hem för besynnerliga barn. En plats där barn med särskilda gåvor bor under Miss Peregrines beskydd. Men Jake inser snabbt att det finns många och mäktiga fiender som vill barnen illa.

Den oändliga historien

Bastian är mobbad, hans mamma har gått bort och pappan är deprimerad, nästintill katatonisk. När Bastian lägger händerna på boken Den oändliga historien så flyr han verkligheten och in i fantasins land: Fantásien – ett land fyllt av magiska varelser och hisnande äventyr.

Filmtrilogin om Härskarringen

Förstås. Vi kan givetvis inte inte ha med Sagan om ringen, även om cirka 99,9% av er sett trilogin redan. Det finns vissa filmer som inte går att se för många gånger – dessa tre räknas absolut in i den kategorin.

Trollkarlens lärling

Den mäktiga trollkarlen Balthazar tar den försynta, unga collegestudenten under sina vingar och tar hjälp av honom för att skydda New York från en kraftfull motståndare.

En prinsessas dagbok

Den femtonåriga, blyga och lite smått ensamma Mia träffar en dag sin farmor för första gången. Det visar sig att hennes farmor är drottning över furstendömet Genovia, och Mia är prinsessa. Plötsligt tvingas hon att lära sig att leva som en prinsessa med alla deras seder och vanor.

 

Har ni några andra Harry Potter-liknande filmer som ni tycker att vi har missat ha med på listan? Tipsa oss gärna!