Final i Melodifestivalen – här är tre favoriter

Nu är det snart dags. Efter månader av presskonferenser, deltävlingar, andra chansen och intervjuer så når Melodifestivalen sin kulmen nu på lördag. Det är final, platsen är Friends Arena i Stockholm och målet för artisterna är tydligt: att ta sig vidare till Eurovision Song Contest, hela vägen till Tel Aviv. Det är ett relativt rutinerat startfält nu på lördag, med allt från Lina Hedlund till Arvingarna, men också lite nytt blod så som Bishara och Hanna Ferm & LIAMOO. Som vanligt så är snacket redan igång kring vilka som ligger bra till för att ta sig till Tel Aviv, här är tre av favoriterna:

1. John Lundvik

Det ser på förhand väldigt ljust ut för den före detta friidrottande John Lundvik. Även om han fick sitt nationella genombrott under förra året, då han deltog i Melodifestivalen med finaltrean ”My Turn”, så är det inte helt omöjligt att hans riktigt stora break blir på lördag när han framför låten Too Late For Love. I alla fall om man ska tro oddsen, men pallar John favoritskapen? Det visar sig.

2. Hanna Ferm & LIAMOO

Båda har ett förflutet med framskjutna placeringar i Idol: Liam vann 2016 och Hanna kom tvåa 2017. Så scenvana, det har duon. Dessutom så var LIAMOO med och tävlade i Melodifestivalen redan förra året och gjorde väldigt bra från sig. Det slutade på en hedrande sjätteplats i finalen. Men kanske går det ännu bättre i år när han nu teamar upp med Hanna Ferm? Enligt snacket inför finalen så ser det onekligen hoppfullt ut i alla fall.

3. Bishara

Trots sin ringa ålder så har den 15-åriga Bishara redan en stor räckvidd som artist. På Instagram, där han lägger upp klipp på när han sjunger andra artisters låtar, har han närmare 100 000 följare. Hans skönsång gav ringar på vattnet och plötsligt hade Laila Bagge tagit Linköpingsbon under sina vingar, vilket i sin tur ledde honom till en final i Melodifestivalen. Med sitt bidrag ”On My Own” så siktar han nu ännu högre, och chanserna är goda för att han ska vara med och slåss om förstaplatsen.

Startordning:

1. Jon Henrik Fjällgren – ”Norrsken”

2. Lisa Ajax – ”Torn”

3. Mohombi – ”Hello”

4. Lina Hedlund – ”Victorious”

5. Bishara Morad – ”On my own”

6. Anna Bergendahl – ”Ashes to ashes”

7. Nano – ”Chasing rivers”

8. Liamoo och Hanna Ferm – ”Hold you”

9. Malou Prytz – ”I do me”

10. John Lundvik – ”Too late for love”

11. Wiktoria – ”Not with me”

12. Arvingarna – ”I do”

Finalen sänds på SVT1 med start 20.00 och kan streamas här.