Här är nyheterna på SVT i höst

Sommaren börjar tyvärr lida mot sitt slut – men misströsta inte. I höst får vi se massa nytt och spännande material från SVT. Vi har sammanställt en lista på det vi ser fram emot mest!

Dröm – 17 augusti

Dramaserien Dröm handlar om en grupp ungdomar som börjar drömma sanndrömmar om sin egen framtid. Genom drömmarna får de reda på saker som är på väg att hända – fruktansvärda händelser som måste stoppas. Men de får också veta vilka de är 20 år framåt i tiden. Där väntar överraskningar och glädje, men också besvikelse.

Vägra sociala medier – 2 september

Medan de flesta kändisar använder sociala medier i sina karriärbyggen har den välkände skådespelaren Adam Lundgren alltid varit superskeptisk. Han misstänker att sociala medier leder till en verkligt dålig utveckling för honom och för världen. Det har varit en kamp i motvind, men äntligen har han fått vatten på sin kvarn. Flera techlegender börjar nu ifrågasätta det som de själva varit med om att skapa. Därför reser Adam Lundgren till mörkrets hjärta Silicon Valley för att snoka. Vad är det de vet som inte vi vet?

Gryningspyromanen – 6 oktober

I över trettio års tid levde delar av Sverige i skräck för en man som kom att kallas för Gryningspyromanen. Polisen misstänkte honom för att ha anlagt över 100 bränder, många av dem klassades som mordbränder och polisen har använt extrema metoder för att få fast honom men utan större framgång. Trots att polisen i perioder förföljde honom dygnet runt kunde de bara få fram bevis nog för en fällande dom i några enstaka fall. I den här serien möter Nils Bergman poliser, åklagare, journalister och personer med unik inblick i Gryningspyromanens liv.

Vår tid är nu – 28 oktober

Med 2,5 miljoner tittare har SVT:s dramaserie Vår tid är nu blivit den största dramasuccén på över ett decennium. Den tredje säsongen inleds 1968, en omvälvande tid både i samhället och i Stockholms nöjesliv. Nattklubbseran inleds och rivaliteten mellan syskonen Löwander blossar åter upp. Vilka medel är tillåtna i kriget om gästerna?

Militärligan – 17 november

Den 16 september 1991 bryter sig en liga in i en av försvarets vapenkassuner i Botkyrka utanför Stockholm. Bytet blev över 200 kulsprutepistoler, automatkarbiner och flera tunga kulsprutor modell KSP 58. Vad man omöjligen kunde ana var att detta var starten på en rånvåg utan motsvarighet i svensk kriminalhistoria. Ligans brutala tillvägagångssätt och militära precision gav den namnet Militärligan. I den här dokumentärserien får vi möta de som hamnade i ligans väg och höra deras berättelser.

En perfekt förälder – 27 november

Skådespelaren Erik “Jerka” Johansson slog igenom som Patrik i Bonusfamiljen och blev hela Sveriges bonuspappa i medierna. Det har knappast lindrat hans egen föräldraångest. Hur gör man egentligen rätt? I den här serien försöker han bli en helt perfekt förälder. Men hur gör man med skärmen, sockret, lyckan, döden? Med hjälp av experter, barn, familjer och barnkultur försöker Jerka bli av med sin föräldraångest. – Om jag nu är hela Sveriges Bonuspappa – så får jag väl bli en helt jävla perfekt förälder!