Hon spelar huvudrollen i nya Game of Thrones-serien

Tidigare i somras blev det officiellt att det planeras en spinoff på Game of Thrones. Serien planeras vara en ”föregångare” till originalet och kommer utspela sig tusentals år innan handlingarna i Game of Thrones. Nu står det klart att Naomi Watts, känd från bl.a. Birdman och Demolition, kommer spela en av seriens huvudroller.

Det finns mycket litet info kring hennes karaktär i serien, men enligt Variety så kommer hon spela en ”karismatisk societetskvinna som bär på en mörk hemlighet”.

Det finns inte heller särskilt mycket info om serien generellt. Det vi vet är att manuset kommer att skrivas av Jane Goldman (”Kick-Ass”, ”Kingsman: The Secret Service” m.fl. )tillsammans med George R.R. Martin och att ett pilotavsnitt är beställt. Förutom Jane Goldmans manusprojekt så finns det fyra andra idéer till spinoffs som det arbetas på parallellt av andra manusförfattare. Så det är med andra ord inte helt spikat att hennes serie kommer bli den som slutligen sänds, eftersom den måste godkännas av HBO i slutändan.

HBO har meddelat att serien kommer ha utgångspunkt i något som beskrivs som ”Age of Heroes”, alltså hjältarnas tidsålder. Där får vi inblick i allt från White Walkers ursprung, Westeros skräckinjagande förflutna och vägen från hjältarnas tidsålder  till den mörka, våldsamma värld som vi känner igen från originalserien.