Höstnyheterna du inte vill missa!

Det finns många fördelar med sommar, men man får inte glömma bort att hösten inte bara är en period av sjunkade temperaturer och tidigare solnedgång – den innebär också att massvis med bra filmer och serier dyker upp. Hösten 2017 verkar bli återkomstens och uppföljarens tid. Många serier återkommer med nya, efterlängtade säsonger. Här kommer en lista på våra favoritsläpp i höst som snart finns i vår streaming-guide!

 

 

Vår tid är nu

Vår tid är nu tar avstamp på fredsdagen 1945, precis när andra världskriget är över, och skildrar livet hos familjen Löwander som driver restaurangen Djurgårdskällaren i Stockholm. Vi får följa familjemedlemmarnas olika livsöden, men också hur livet ser ut för deras personal. Serien hade premiär 3 oktober och finns nu att streama på SVT Play.

 

Spielberg

Filmregissören Steven Spielberg är känd för kultfilmer som Hajen, Schindlers list och E.T. Nu kommer dokumentären om om honom. Genom samtal med skådespelare runt honom, familj, vänner även samtal med regissören själv så målas det upp en bild av en osannolik och fantastisk karriär. Spielberg hade premiär på HBO Nordic den 8 oktober.

 

Helikopterrånet

Den 23 september 2009 rånades G4S värdedepå i Västberga i en välplanerad och spektakulär kupp. Rånarna sprängde sig in i byggnaden, la händerna på 40 miljoner kronor och flydde i en helikopter. Trots att några dömdes så finns det fortfarande frågor som står obesvarade; hur exakt det gick till, vem som låg bakom och vilka som faktiskt utförde det. Dokumentären är i 6 delar och första avsnittet hade premiär 8 oktober i SVT och SVT Play.

 

Mindhunter (13 oktober)

Hur ska man kunna förhindra sjuka seriemördare om man inte vet hur de tänker? Det frågade sig två FBI-agenter, som bestämmer sig för att ge sig ut på en odyssé för att söka svar som kan rädda många liv. Mindhunter har premiär 13 oktober på Netflix.

 

Jordskott (15 oktober)

Moa Gammel är tillbaka som polisen Eva Thörnblad i den andra säsongen av Jordskott i SVT och SVT Play. Ett par år har passerat sedan de mystiska händelserna i Silverhöjd och Eva har nu lämnat den trollska skogen för storstaden. Men naturens krafter verkar alltid hitta vägar tillbaka.

 

1922 (20 oktober)

1922 är baserad på Stephen Kings roman med samma namn. Där får vi följa lantbrukaren Wilfred som på en ranch i södra USA, där han planerar att mörda sin fru för att få behålla sin farm. Han övertygar sin tonårsson att hjälpa till i det ondsinta dådet. Därefter börjar en mardröm de aldrig kunde väntat sig. 1922 ser ni 20 oktober på Netflix.

 

Stranger Things (27 oktober)

När första säsongen av Netflix-producerade Stranger Things släpptes gjorde den succé. Ungdomarna i den lilla staden Hawkins, Indiana kommer i nya säsongen ställas inför nya faror då något stort och okontrollerbart hotar de överlevande.

 

The Fall (29 oktober)


En kvinnomördare härjar i belfast under säsong 1 och 2. Specialpolisen Stella Gibson kallas in från London för att hitta mördaren. Nu är det snart dags för en tredje säsong på Netflix, som börjar med att mördaren vaknar upp på sjukhus – skjuten. Missa inte ytterligare en spännande säsong av den brittiska kriminalserien.

 

Grotesco (3 november)

Nu är Grotesco tillbaka med 8 avsnitt på SVT och SVT Play. Varje avsnitt är ett specifikt tema, däribland ett surrealistiskt kammarspel, en mockumentär, en valvaka och en stillsam novellfilm. Alla avsnitt behandlar den svenska mentaliteten och vardagen, och om hur Sverige förändras.

 

Vikings 5 (30 november)

Den flerfaldigt emmybelönade vikingaserien, som är inspirerad av den ökände vikingen Ragnar Ladbrok, kommer tillbaka för en säsong 5 på HBO Nordic. Vi kommer få följa bland andra Ragnars söner, Ivar The Boneless och Lagertha under säsongen. Du vill inte missa detta!

 

The Crown (8 december)


Den hyllade Netflix-serien The Crown skildrar Kung George VI:s bortgång och Elizabeth II:s första tid vid makten som drottning. Nu är det dags för säsong 2, som har premiär den 8 december på Netflix.

 

Sådär. Då är det bara att ställa påminnelser i mobilen så du inte missar premiärerna! Du hittar allt detta och mycket annat i vår streaming-guide under hösten.