Intervju med Mos

Nu har Paradise Hotel dragit igång igen. Som många säkert redan har märkt så är det några förändringar från föregående år. Det största märkbara är att sju stycken gamla tittarfavoriter dyker upp redan i första avsnittet, däribland ”Jeppe”, Smail och Kristian Täljeblad.

En annan gammal deltagare som dyker upp i år är Robin ”Mos” Andersson. Nyopererad, solbränd och på lika glatt humör som vanligt möter han upp oss och berättar om senaste tiden, sina förväntningar på årets säsong och vad han la sina prispengar på. Vi ber honom börja med att berätta om nya säsongen.
–  Det har varit så jävla kul. Jag får se om jag ångrar det, men jag spelade stenhårt det här året. Jag gick all in. Men vi får se vad publiken tycker om att gosebjörnen blivit spelare. Jag gör det ändå med charm, så det är kul.
”Mos” berättar att det har varit en enorm fördel att ha varit med i Paradise Hotel innan.
–  Jag kände att tjejerna litade på mig framför allt, de visste att ”Robin är ingen douchebag eller ett svin”. Det är jag fortfarande inte, men jag kunde utnyttja det till min fördel under programmet.

När vi sitter och pratar med ”Mos” kommer vi in på hans vardag och vad han sysslar med.
– Just nu är jag sjukskriven, för jag opererades för bara 6 dagar sedan. Jag hade ett blödande magsår, så jag var nära att dö. Jag tror det är på grund av stress, sen så har mitt liv har varit upp och ner länge med mycket tankar. Och jag dricker mycket energidryck, det är så jävla gott. Det måste jag sluta med.
Robin ”Mos” Andersson låter däremot inte deppig alls, utan kommer snabbt in på och prata om sina drömmar.
– Efter Paradise Hotel sist var det tankar som: nej fan, nu vill jag gör nåt annat. Jag var med i barnkanalen och gjorde egna program, det var jävligt kul. Jag ville bli programledare. Sen kom Paradise Hotel-samtalet, så nu är jag kontraktsmässigt bunden till TV3, så jag förlorade chansen till att vara med i SVT och delta i Robinson. Jag hade egentligen hellre velat vara med i Robinson, det är min dröm.
Enligt Robin finns det en klar skillnad mellan Paradise Hotel och Robinson.
– Även om båda programmen är tävlingar, så är Paradise Hotel en tävling i att psyka människor. Robinson handlar om att överleva och att vara fysisk. I och för sig hade jag haft svårt med maten i Robinson.

Samtalet leds osökt in på årets säsong igen, där det nya upplägget med gamla tittarfavoriter rörde om i programmet och hur han trodde att han Smail skulle bli hans största hot detta år.
– Han visste att vi var samma typ av spelare. Vi är likadana i tankesättet. Vi gillar att snacka och föra över människor på vår sida. Men jag och Smail sa att vi skulle spela med varandra, eftersom det skulle straffa oss båda om vi inte gjorde det. Så jag tror det blir mycket fokus på oss två i år.
Han sänker rösten en aning och säger:
–  Ni vet. Om jag ska vara ärlig: jag har inte ens tittat på Paradise Hotel senaste två säsongerna. Max tre avsnitt. Jag kände att det inte var bra alls. Men nu när vi var iväg och spelade in den här säsongen kände jag: shit vilken jävla bra säsong det blir i år.

Vi frågar hur han spenderade sina prispengar förra gången han vann.
– Jag fick ut 180 000 kronor, så då skänkte jag 80 000 till cancerfonden direkt. Sen tog jag 100 000 att investera i min lägenhet. Det kommer man inte så långt på egentligen. Folk frågar: ångrar du inte att du gav bort 80 000? Då brukar jag svara att det ändå inte var mina pengar. Jag hade aldrig haft råd nu att lägga 80 000 nu, men då var det möjligt och det kändes bra, avslutar han.

Ha ni inte hunnit se den nya säsongen än? Då finns alla avsnitten hittills att streama här.