Janne Josefsson tillbaka med nytt program på SVT

Skjutjärnsjournalisten Janne Josefsson har lett klassiska Uppdrag granskning och Debatt – nu återvänder han med nytt program. 

Reportageserien kommer heta just ”Janne Josefsson” delas upp i fyra avsnitt, där varje del kretsar kring specifika händelser men med en röd, samtidsgranskande tråd som löper genom hela programmet.

Josefsson sätter som vanligt fötterna i myllan, letar upp de som drabbas och granskar samtiden.
En blind man, skjuten i båda benen vräks från sitt hem, taggtråd mellan två höghus där barnen tidigare lekt, människor i Sveriges skuggrike utnyttjas som slavar och historien kring Zlatanstatyn. Janne Josefsson tittar närmare på fyra aktuella händelser i samhället i sin nya serie.

– Jag vill peka på händelser idag, träffa de som berörs och ta reda på mer. Jag drivs av nyfikenhet och lusten att möta människor som har något att berätta, säger Janne Josefsson.

Ett ämne som kommer lyftas är Zlatan-statyn som vandaliserades kort efter att den invigdes i Malmö – på grund av Zlatans kontroversiella beslut att bli delägare i rivaliserande klubben Hammarby.

– Idrotten handlar om så mycket känslor – det är kärlek och hat och ibland går det över styr, säger Josefsson som undrar hur det kom sig att en av Sveriges största ikoner kunde åka på så mycket stryk.
Programmet har premiär den 20 februari klockan 21.30 på SVT1.