Kändisar du inte visste hade kända föräldrar

Det är inte helt sällan människor ärver sina föräldrars åsikter, värderingar och liknande. Det är inte heller helt ovanligt att det slutar med att man jobbar med liknande saker också. Precis så är det i alla fall för många skådisar – att de väljer samma yrkesbana som sina föräldrar. Men det är många skådespelare man knappt visste om hade kända föräldrar. Här är tio av dem!

Drew Barrymore

Vi känner igen henne från filmer såsom E.T, Santa Clarita Diet och massvis av romantiska komedier. Men det många inte känner till är att hennes pappa John Drew Barrymore är med i både gamla TV-serier och filmer, precis som hennes mamma Jaid. Dessutom är även hennes Farmor och Farfar också skådisar.

Jennifer Aniston

Det är nog få som har missat 90-talssuccén Vänner, där Jennifer Aniston spelade en av huvudrollerna. Däremot kan det nog vara en del som har missat hennes mamma och pappa som båda är skådisar. John Aniston har medverkat i allt från Våra bästa år till Star Trek: Voyager, medan hennes mamma Nancy Dow varit med i Wild Wild West, bland mycket annat.

Dakota Johnson

Den Texas-ättade Dakota Johnson, som varit med i både Black Mass och Fifty Shades Darker har även hon kända föräldrar. Mamma Melanie Griffith har medverkat i hur många filmer som helst, en av dem är The Pirates of Somalia. Dakotas Pappa heter Don Johnson och är kanske mest känd för sin medverkan i Miami Vice.

Grace Gummer

För er som kollat på Mr. Robot känner säkert igen Grace Gummer. Det många förmodligen har missat att hon är dotter till ingen mindre än Meryl Streep – skådespelerskan med flest Oscarsnomineringar någonsin.

Gwyneth Paltrow

Hon är inte bara jättekänd själv efter insatser i bland annat Seven och Iron Man, hon är dessutom dotter till Blythe Danner. Det är en skådis många säkert känner igen – hon har medverkat i massvis med filmer genom åren, däribland Släkten Är Värst.

Alexander Skarsgård

Okej, ni känner garanterat redan till Alexanders kända pappa Stellan. Men han förtjänar en plats på den här listan. Det är sannerligen en begåvad och framgångsrik familj, nu när inte bara Alexander gjort succé, utan även brorsorna Bill och Gustaf.

Blake Lively

Hon har varit med i allt från The Age of Adaline till The Gossip Girl. Blake Lively har senaste åren blivit ett ansikte vi känner igen från många håll. Men även hennes pappa Ernie är en rutinerad skådis, som har medverkat på The Dukes of Hazzard och spelade till och med Blakes pappa i Systrar i Jeans från 2005.

Billie Lourde

Det är kanske inte alla som känner igen Billie Lourd. Men ni som har kollat på American Horror Story känner säkert igen hennes nuna. Men hon platsar hur som helst på den här listan, för hennes mamma är ingen mindre än Star Wars-legenden Carrie Fisher.

Som vanligt kan du streama tusentals andra filmer via vår playguide. Där finns både serier och filmer från Netflix, HBO Nordic, SVT Play och mycket mer.