Kändisarna som tackat nej till historiens största filmroller

Förmodligen har alla tagit beslut man ångrar. Beslut som kanske har lett till oönskade situationer eller negativa konsekvenser. Det du kan trösta dig med är att alla begår misstag och väljer fel ibland, och så även skådespelare. Här är en lista över ett flertal kända skådespelare som tackat nej till filmroller som de kanske inte borde ha tackat nej till. Klicka er vidare på de gulmarkerade namnen för att se filmer de medverkat i.

 

Gilian AndersonGame of Thrones

Samtidigt som Gillian Anderson åkte runt och marknadsförde The Fall, så berättade hon att hon tackat nej till både Downton Abbey och Game of Thrones. Detta ska, enligt Gillian själv, ha förbluffat hennes 18-åriga dotter totalt, eftersom hon älskar båda serierna.

 

Russel CroweSagan om Ringen

Det sägs att Russel Crowe tackade nej till rollen som Aargorn, eftersom producenterna ville betala honom 10% av filmens intäkter, istället för en fast summa direkt. Ett beslut som han förmodligen ångrar idag, eftersom trilogin drog in flera miljarder i intäkter.

Det ryktas även om att Nicolas Cage fick förfrågan om rollen som Aragorn,

 

Ellen DeGeneresVänner

Den välkända programledaren, som har en talkshow uppkallad efter sig, tackade nej till att spela rollen som Phoebe i serien Vänner. Men det gick ganska bra för henne trots allt.

Jake GyllenhaalAvatar

När Avatar kom i slutet av 2009 så tog det inte lång tid innan den blev en världssuccé. Två kändisar som tackade nej var både Matt Damon och Jake Gyllenhaal. Men desto gladare blev nog den för allmänheten okända Sam Worthington, som innan han fick huvudrollen bodde i sin bil – vilket han inte lär göra längre.

John TravoltaForrest Gump

Kultfilmen Forrest Gump resulterade i en Golden Globe och en Oscarstatyett för Tom Hanks, som fick rollen när John Travolta tackade nej. John Travolta har uttryckt en viss ånger över beslutet, men trots det begick han samma misstag igen när han tackade nej till Den gröna milen. Rollen gick återigen till Tom Hanks och resulterade i ytterligare en succé.

Gwyneth PaltrowTitanic

Det är svårt att tänka på Titanic utan att tänka på Kate Winslet. Men egentligen var Gwyneth Paltrow tilltänkt för att spela Rose. Men till skillnad från många andra, så säger hon att hon inte ångrar att hon tackade nej.

Katie HolmesBuffy

Sarah Michelle Gellar är för många synonymt med Buffy och vampyrerna. Men egentligen skulle Katie Holmes ha spelat huvudrollen, men hon tackade nej eftersom hon hellre ville gå klart High School. Ett moget beslut ändå.

 

Mark WahlbergBrokeback Mountain

Förutom att ha varit tilltänkt till roller i Ocean’s Eleven, Donnie Darko och Starktrek, så var det också tänkt att han skulle spela mot Heath Ledger i Brokeback Mountain. Men ska tydligen ha tackat nej eftersom han blev ”creeped out” efter att ha läst 15 sidor ur manuset.

Peter Stormare James Bond

Peter Stormare valde att tacka nej när han fick frågan om att vara med i en av James Bond-filmerna. Anledningen var att han avskyr James Bond och tycker filmerna är tråkiga.