Klassikerna som vi aldrig tröttnar på

I morgon är det fredag och höst det vill säga perfekt läge för att göra popcorn och titta på klassikerna som vi aldrig tröttnar på. Genom vår playguide kan ni streama filmer från det årtal och den genren som ni önskar -sedan är det bara att köra.

 

Unga kvinnor

Filmen Unga kvinnor hade premiär 1994 och är baserad på boken med samma namn. En underbar skildring över 1860-talets USA. Systrarna March växer upp i en pittoresk liten stad. Deras pappa är soldat och de får klara sig på egen hand så gott som det går. Vi får följa relationerna mellan kvinnorna och deras framtidsdrömmar. Winona Ryder fick en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll för sin insats. Kirsten Dunst och Susan Sharadon gör även lysande skådespelarinsatser.

 

Casablanca 

Se den legendariska Ingrid Bergman i denna klassiker. Rick driver en nattklubb i Casablanca. Han tvingas omvärdera sitt cyniska förhållande till världen när han måste hjälpa en tidigare kärlek och hennes nya make fly från nazisterna i Marocko.

 

Psycho

Thrillern som är regisserad av Hitchcock och handlar om sekreteraren Marion Crane. Hon har tröttnat på livet som hon tycker är grått och trist. För att komma undan vardagen stjäler pengar hon från en klient till företaget där hon arbetar och flyr med kassan för att möta sin älskare. På vägen dit checkar hon in på ett ödsligt motell med den trevlige motellägaren Norman Bates. Hur det hela utvecklas återstår att se.

 

2001: Ett rymdäventyr

2001: ett rymdäventyr hade premiär 1968 och är regisserad av Stanley Kubrick. Filmen anses vara en av de mest banbrytande science fiction-filmerna genom tiderna och det är fortfarande svårt att inte bli imponerad av effekterna. Filmen är full av mystik och låter tittaren tolka fritt. Ni kan se filmen på både Netflix och SF Anytime.

Har ni några favoriter eller tips på andra klassiker? Tipsa gärna oss och andra läsare genom att kommentera! Ni hittar många andra filmer i vår playguide – precis som alltid.