Klassiska filmer att se om du älskar hösten

Hösten står utanför dörren och vill in. Förhoppningsvis har vi några dagar kvar av sommaren, men när hösten väl kommer så gäller det att vara beredd. Därför har vi förberett en lista med klassiska höstfilmer att kolla på när ni behöver något höstigt tidsfördriv. Du kan se samtliga filmer i vår playguide – precis som alltid.

Höst i New York

Den 48-årige Will Keane (Richard Gere) äger en lyxkrog i NYC. Han lever ett klassiskt ungkarlsliv, som han inte har några planer på att förändra. Då lär han känna Charlotte Fielding (Winona Ryder), en intelligent konststuderande, oförutsägbar och full av livsglädje.

Döda poeters sällskap

Året är 1959 och på en privatskola så gör engelskaprofessorn John Keating (Robin Williams) entré. Med ett passionerat undervisningssätt och inspirerande inställning till livet så får han sina elever att inse att de måste leva livet fullt ut. Han använder det numera utslitna uttrycket ”Carpe Diem”, dvs. ”Fånga dagen”. Hans uppmaning kommer förändra deras liv för alltid.

Good Will Hunting

Den skarpaste hjärnan på USAs toppuniversitet tillhör inte en student, utan killen som skurar golven. Will Hunting (Matt Damon) är ett envist arbetarklassgeni som har vandrat den tuffa vägen i livet.

When Harry Met Sally

Kan en man och kvinna fortsätta att var vänner efter att de haft en intim relation? Det är vad Harry och Sally diskuterar på sin resa från Chicago till New York. Och elva år senare har de fortfarande inte kommit på svaret på frågan. I rollerna ser vi bland annat Meg Ryan och Billy Crystal.

Fantastic Mr. Fox

I denna hyllade Wes Anderson-film följer vi familjen Räv som bor under ett träd tillsammans med grävlingen, kaninen, vesslan och deras familjer. Men livet är tufft och för att få mat på bordet använder herr Räv sin slughet för att överlista tre skurkaktiga bönder.

Garden State

Zach Braffs indiepärla från 2004 får vi se honom själv i huvudrollen som en medioker skådis som käkar piller och mår dåligt. När hans mamma dör så återvänder han till sin barndomsstad för att närvara på begravningen. Han träffar då den väldigt udda och intressanta tjejen Sam (Natalie Portman), som förändrar hans liv radikalt.

 

Letar du efter någon annan höstfilm? Ingen fara. I vår playguide hittar du det mesta i filmväg – ta dig en titt här.