Lättsamma filmer att streama på nyårsdagen

Nu är allt över; nyårsmiddagen uppäten, fyrverkerierna avfyrade och bubbelflaskorna tömda. När du läser den här texten finns risken att du känner dig något tröttare än vanligt. Men sörj inte för det! Här kommer en lista på lättsamma filmer som lindrar även den värsta av dagar. Samtliga filmer hittar du förstås i vår playguide – precis som alltid.

La La Land

När La La Land kom 2016 så blev det en totalsuccé – den kammade den hem en handfull priser på Oscarsgalan och hyllades världen över. Emma Stone och Ryan Gosling möts här i en musikalisk kärlekshistoria, där jazzpianisten Sebastian faller för skådisen Emma, som båda kämpar med sina karriärer.

About Time är en riktigt härlig romantisk film som ni inte får missa. Den något tafatta huvudkaraktären Tim träffar sitt livs kärlek. Men just på grund av hans taffliga sätt så går allting går inte som planerat. Då visar det sig att hans pappa bär på en hemlighet – han kan röra sig bakåt i tiden, vilket visar sig vara en gåva männen i hans släkt ärvt generation efter generation. Detta öppnar förstås upp nya möjligheter för Tim, som direkt börjar utforska sin gåva.

The Secret Life of Walter Mitty

I den här varma komedin får vi följa den dagdrömmande Walter Mitty, som spelas av Ben Stiller. En man med ett rikt inre liv som en dag bestämmer sig för att förverkliga sina drömmar. När han riskerar att förlora sitt jobb ger han sig ut på en resa tvärs över världen. En inspirerande film som passar perfekt när man är lite nere.

Hunt for the Wilderpeople

Storstadspojken Ricky får en nystart hos en fosterfamilj på den nyzeeländska landsbygden. Men när en tragedi nästan tvingar Ricky att flytta till ett annat hem, ger han sig ut i vildmarken tillsammans med sin fosterfarbror. På flykt från ungdomsvård och polis så gör den udda duon allt för att hålla sig undan långt ute i den nyzeeländska naturen.

Little Miss Sunshine

En defekt familj, där den glasögonprydde och speciella flickan Olive drömmer om att ställa upp i en skönhetstävling. När chansen dyker upp så ställer hennes skeva familj upp och bestämmer sig för att bila tvärs över USA för sin dotters skull. Det här är feel good som känns hela vägen in i hjärtat.

Pride

Det är London. Det är 1984. Mitt under brinnande gruvstrejk så bestämmer sig en grupp av hbtq-aktivister att stötta de strejkande gruvarbetarna och startar en pengainsamling. Men på grund av den tidens fördomar så tas inte pengarna emot av facket.  Aktivisterna bestämmer sig då för att hitta nya vägar för att lyckas. En väldigt fin film som lyfter tunga frågor på ett humoristiskt och lättsamt sätt.