Mellandagsfilmer – listan med filmer för hela familjen

Nu är den mest hektiska delen av julen över och vi befinner oss lite i lugnet innan nyårsstormen. Vad passar då bättre än att samla familjen i tv-soffan och avnjuta någon trevlig film? Vi har slängt ihop en salig blandning av filmer som passar hela familjen. Samtliga kan ni streama via vår playguide – precis som vanligt.

Släkten är värst

I den här komedin från 2000 står relationen svärson-svärfar i fokus. Den manliga sjuksköterskan Greg blir förälskad i Pam. Men relationen blir svår att hantera när det visar sig att Pams pappa inte bara är fd. CIA-agent, han har dessutom svårt att acceptera Greg som sin svärson. Pappans nästintill sjukliga kontrollbehov gör att Greg klantar sig gång på gång, och deras relation blir än mer ansträngd.

Sunes sommar

Sommaren är på ingång och Sunes familj har bestämt sig för att åka på semester. Pappa Rudolf vill åka på fiskesemester, men de andra till Grekland. Det blir för dyrt, så familjen kommer fram till en kompromiss: husvagnssemester i Sverige. Sune är inte superförtjust i idén till en början, men ändrar sig snabbt när han träffar den jämnåriga Cornelia.

Den oändliga historien

Bastian är mobbad, hans mamma har gått bort och pappan är deprimerad, nästintill katatonisk. När Bastian lägger händerna på boken Den oändliga historien så flyr han verkligheten och in i fantasins land: Fantásien – ett land fyllt av magiska varelser och hisnande äventyr.

Dum & Dummare

Den här odödliga komedin från 1994 med Jim Carrey och Jeff Daniels har genom åren gått och blivit en klassiker. Två lågintelligenta men varmhjärtade snubbar ger sig ut på äventyr för att hitta en förlorad kärlek och för att återlämna en upphittad portfölj med okänt innehåll. Allt som kan gå fel går fel. Filmen är uppskruvad, skrattframkallande och överdriven på ett bra sätt. Varning för klassisk pappahumor.

Captain Fantastic

Ben (Viggo Mortensen) har skapat ett paradis för sig och sina sex barn i nordvästra USA:s djupa skogar. Där uppfostrar han dem till att bli starka, bildade och självständiga individer. Men en plötslig händelse tvingar den udda familjen att lämna sitt trygga hem och återvända till civilisationen. Där måste Ben försvara det sätt han valt att leva med sina barn inför både sig själv, barnen och omgivningen.

Forrest Gump

Odödlig klassiker från 1994. Vi får följa den mindre intelligenta men väldigt godhjärtade Forrest Gump (Tom Hanks) liv under tre decennier. Även om hans IQ inte är särskilt högt så kompenserar han det med ett stort hjärta. Han lyckas med att bli krigshjälte i Vietnam, toppidrottare och affärsman.

Indiana Jones – Jakten på den försvunna skatten

Äventyraren Indiana Jones får i uppdrag att finna den sägenomspunna arken, med resterna av stentavlorna med de tio budorden. Hitler har skickat sina hejdukar efter skatten och det blir en våldsam kapplöpning efter arken.