Ny dokumentär om Zlatan

Zlatan Ibrahimovic. Ett namn alla känner igen. En människa de flesta har en åsikt om. Oavsett vad man tycker så tillhör Zlatan en av de allra största i svensk fotbollshistoria. Han har genom sin karriär gjort flest mål i svenska landslaget någonsin, tilldelats guldbollen 11 gånger och vunnit ligan i fem olika klubbar i fyra olika länder. På söndag sänds en ny dokumentär om honom på SVT: Zlatan – för Sverige i tiden.

”Min mamma är kroat-katolik, pappa är muslim från Bosnien. Jag känner mig helsvensk, 100% svensk. Jag är det nya Sverige.” säger Zlatan.

Dokumentären är en skildring av en av vår tids största profiler. En resa som startade i Rosengård och som tog honom hela vägen genom Malmö FF till Italien och vidare till USA.

”En personlig berättelse där en av vår tids största idrottare gör upp med sitt förhållande till sitt hemland. Zlatan älskar Sverige men smygrasismen, känslan av att hela tiden vara utanför genom sitt efternamn, har satt djupa spår i honom. En känsla av utanförskap och motstånd som han lyckats vända till en drivkraft genom livet.”

Den kommer sändas 20.00 på SVT1 söndagen den 3:e juni. Missa inte!