Nya biofilmer vintern 2018

Även om digitaliseringen gjort att du enkelt kan se de flesta filmer hemifrån, så finns det ändå något speciellt med att gå på bio. För vissa är det den nedsläckta salongen, den gigantiska skärmen eller någon som då och då prasslar lite för mycket med godispåsen. Men det är inte allt lätt att hålla koll på vad som är på gång i biovärlden, så därför ger vi er här en lista på filmer som går upp på bioduken under 2018 som vi gillar extra mycket.

Fantastiska vidunder: Grindewalds Brott – 14 november

I första filmen så fick vi se hur den onda trollkarlen Gellert Grindewald till slut blev tillfångatagen. Nu är det dags för film nummer två, och i den så har Grindewald lyckats fly. Nu har han storslagna och onda planer på gång igen; han vill uppfostra renblodiga trollkarlar för att tillsammans styra över alla icke-magiska varelser. Återigen hamnar Newt Scamander mitt i händelsernas centrum ovetandes om vilka faror som väntar.

Aquaman – 14 november

’Aquaman’ är ett storslaget och fullspäckat actionäventyr med Game of Thrones-bekanta Jason Momoa i huvudrollen. Efter händelserna i Justice League så tvingas Arthur Curry förlika sig med sitt öde som Atlantis ledare och kastas in i en strid där både hans hem och hans folk hotas.

Boy Erased – 16 november

Vid 19 års ålder så kommer huvudpersonen ut som gay, till hans konservativa och kristna föräldrars förtret. Han ställs inför valet att antingen förskjutas av sin familj eller delta i kyrkans egna ”konversionsterapi”, vilket innebär att åka iväg på läger där hans homosexualitet ska ”botas” så att han blir frisk och heterosexuell igen. Boy Erased är baserad på den hjärtskärande självbiografin med samma namn, skriven av författaren Gerrard Conleys.

Suspiria – 23 november

1977 kom första versionen av skräckisen ”Suspiria”, nu är det dags för en remake. Vi får se hur den unga amerikanskan Susie Bannon flyttar till Tyskland för att börja studera på en välansedd balettskola; en skola som plågats av hemska och oförklarliga händelser. Det är stjärnspäckat i rollbesättningen, där vi ser bl.a. Tilda Swinton, Dakota Johnson och Chloë Grace Moretz.

Puzzle – 28 november

Agnes lever ett inrutat, klassiskt familjeliv med en kontrollerande man. Av en slump upptäcker hon en ny passion i livet; pussel. Det visar sig att hon har fallenhet för den typen av problemlösning, vilket leder henne in i en helt ny värld då hon träffar den rika, tillbakadragna uppfinnaren Robert. I huvudrollerna ser vi både Irrfan Khan och Kelly Macdonald.

Mortal Engines – 7 december

I en dystopisk framtid, tusentals år från nu, där stora delar av mänskligheten dött ut, så har den kvarvarande skaran människor utvecklat ett nytt sätt att leva på. Städerna som folk bor i är numera transportabla och rörliga. De styrs över jorden på jakt efter mindre städer att ta över. Vi får se hur två människoöden korsas och hur duon bildar en allians för att lyckas förändra framtiden till det bättre.

 

Orkar ni inte vänta tills filmerna kommer ut på bio så finns det förstås tusentals andra filmer att se via vår playguide. Så tar en titt!