Nya prisbelönta filmer att streama!

Förra året var ett bra filmår. Det släpptes en hel drös med kritikerrosade filmer, men det är inte alltid lätt att hitta rätt i den snåriga filmdjungeln. Därför listar vi nu ett par succéfilmer som du kan hitta via vår streamingguide!

Lion

Lion bygger på den verkliga historien om den 5-årige indiska pojken Saroo, som en natt råkar somna på ett tåg i närheten av sin hemby i Södra Indien. Han vaknar upp i Calcutta och adopteras sedan vidare till ett medelålders par på den australiensiska ön Tasmanien. Lion blev nominerad till hela sex stycken Oscar och hyllad världen över.

Manchester by the Sea

Den deprimerade Lee Chandler, som spelas av Casey Affleck, tvingas ta hand om sin brorson när hans bror går bort. Ett drama som slog igenom stort när den kom 2016. Den vann både dubbla Oscars och en Golden Globe.

Jackie

I den här kritikerrosade filmen får vi följa Jaqueline Bouvier Kennedy, även kallad Jackie, efter mordet på hennes make John F. Kennedy. Ett vackert och psykologiskt porträtt av USA:s första dam som framförs av den alltid genialiska Natalie Portman.

Hacksaw Ridge

Ett biografiskt drama om en man vid namn Desmond T. Toss, som under andra världskriget vapenvägrade, men samtidigt ville delta i kriget som sjuksköterska. Till en början bespottad och hatad, men till slut en hyllad hjälte. Årets mest uppskattade och uppmärksammade krigsdrama vann både Oscars, Golden globes och pris på British Academy Film Awards.


Genius

Det här är den kritikerrosade biografin behandlar den komplicerade relationen mellan Maxwell Perkins, som upptäckte både författargenierna Ernest Hemingway och F. Scott Fitzgerald, och Thomas Wolf. En relation som förändra bådas liv. En stjärnspäckad film med både Nicole Kidman, Colin Firth och Jude Law som blev nominerad till ett gäng fina filmpriser, bland annat på filmfestivalen i Berlin.

Arrival

När ett stort antal rymdskepp landar på olika platser i världen så ringer regeringen in Dr. Louise Banks (Amy Adams), expert på lingvistik, till hjälp att tolka utomjordingarnas säregna sätt att kommunicera. Välspelad, spännande och tankeväckande. En av 2016 års största filmsuccéer med inte mindre än sju Oscarsnomineringar.

Nocturnal Animals

Denna nervkittlande dramathriller, som blev nominerad till en handfull fina priser, tar sin början när konsthandlaren Susan Morrow (Amy Adams) får en nyskriven roman skickad till sig. Det visar sig att det är hennes ex-man, Tony Hastings (Jake Gyllenhaal), som har skrivit den. Boken handlar personligen om henne och den är är både våldsam och skrämmande. Samtidigt väcker den en saknad inom henne och får henne att inse saker om sitt förflutna.

 

Fantastiska vidunder och var man hittar dem

I den här Harry Potter-prequellen, med ganska få kopplingar till de övriga filmerna, får vi följa magizoologen Newt Scamander (Eddie Redmayne) på ett svindlande äventyr. Året är 1926 och Newt har kommit till New York för att leta upp och rädda sällsynta, magiska och vidunderliga djur. En film som prisades på både Oscarsgalan och British Academy Film Awards.

 

Har du hittat egna favoriter i vår streaming-guide? Kommentera gärna och tipsa andra!