Nyheter på HBO Nordic i höst

Det blir en hel del fina nyheter och säsongspremiärer på HBO Nordic i höst, dessutom återvänder ett par andra populära serier för nya säsonger. Vi har valt ut våra favoriter! Ni hittar förstås det och mycket annat i vår streamingguide.

Beforeigners – 21 augusti

Ett okänt fenomen inträffar världen över. Kraftiga ljusblixtar visar sig i havet och människor från tidigare tidsåldrar kommer till nutiden. Det är människor från tre olika tidsepoker: stenåldern, vikingatiden och sent 1800-tal. Ingen förstår hur detta är möjligt och människorna från forntiden, som kallas beforeigners, har inget minne av händelserna. Bara en sak är säker: de fortsätter att komma och det finns ingen väg tillbaka.

The Deuce, säsong 3 – 10 september

Serien, som regisseras av David Simon (The Wire) och George Pelecanos (Treme), lyfter historien kring porrindustrins legalisering och framväxt under sent 70-, tidigt 80-tal. The Deuce utspelar sig i det famösa området kring midtown, New York, där inte bara porrindustrin växte fram under den perioden, utan även antal fall av HIV, en kokain-boom och bostadspriser som sköt i höjden.

Watchmen – oktober

Watchmen utspelar sig i en alternativ värld där maskerade medborgargarden behandlas som laglösa. Emmyvinnaren Damon Lindelofs (LostThe Leftovers) serieadaption av Watchmen hyllar nostalgin från den banbrytande originalhistorien, samtidigt som den bryter ny mark.

Catherine the Great

Catherine the Great  är en miniserie som utspelar sig i en turbulent tid i Ryssland där kejsarinnan Katarina II utövade total makt under en stor del av 1700-talet. Serien följer slutet av kejsarinnans – gestaltad av Helen Mirren – regeringstid, en period då hon också hade en passionerad affär med Grigorij Potemkin (Jason Clarke). Mitt i skandaler, intriger och enorma konflikter utvecklar de en unik och hängiven relation, de övervinner sina motståndare och tillsammans fungerar de som arkitekter av det kommande Ryssland.

His Dark Materials

His Dark Materials är baserad på Philip Pullmans prisbelönta trilogi, ansedd som ett modernt mästerverk inom fantasy-fiktion. Serien följer Lyra, en vanlig men modig ung flicka från en annan värld. När hon söker efter sin kidnappade vän avslöjas en grupp med stulna barn vilket väcker en strävan av att förstå ett mystiskt fenomen som kallas Stoft.

Fler premiärer i höst

In the Shadow of the Towers – HBO-dokumentär – 12/9
What Happened on September 11 – HBO-dokumentär – 12/9
Temple, säsong 1 tillgänglig 13/9
Buzz – HBO-dokumentär – 25/9
How Far the Stars – HBO-dokumentär – 26/9
Mrs. Fletcher – ny HBO-komediserie – 28/10
Very Ralph – HBO-dokumentär – 13/11

Fler återkommande serier i höst

Mayans M.C., säsong 2 – 4/9
Into the Badlands, säsong 3B – 5/9
Mr Inbetween, säsong 2 – 13/9
Room 104, säsong 3 – 14/9
Kidding, säsong 2 – 4/11
Vikings, sjätte och sista säsongen – i höst
Britannia, säsong 2 – i höst