Nyheter på HBO Nordic i oktober

Snart går vi in i oktober. Det betyder att det officiellt är höst nu. Även om vissa kanske deppar över det faktum att sommaren är ett minne blott, så finns det även ljuspunkter på hösthimlen – i alla fall när det gäller serier och film. Här är några guldkorn på HBO Nordic.

Catherine the Great

Catherine the Great  är en miniserie som utspelar sig i en turbulent tid i Ryssland där kejsarinnan Katarina II utövade total makt under en stor del av 1700-talet. Serien följer slutet av kejsarinnans – gestaltad av Helen Mirren – regeringstid, en period då hon också hade en passionerad affär med Grigorij Potemkin (Jason Clarke). Mitt i skandaler, intriger och enorma konflikter utvecklar de en unik och hängiven relation, de övervinner sina motståndare och tillsammans fungerar de som arkitekter av det kommande Ryssland.

The Walking Dead, säsong 9 – 7 oktober

Polisen Rick Grimes har legat i koma efter en olycka i arbetet. När han vaknar upp har världen förändrats. En zombieepidemi har brutit ut och de flesta människor är döda eller har förvandlats till zombies som ständigt letar efter levande kött. Nu är det dags för den nionde säsongen att ha premiär på HBO Nordic.

Batwoman – 8 oktober

Produktionsbolaget CW står bakom flera superhjälteserier, däribland Arrow och The Flash. Nu läggs även Batwoman till i det biblioteket – för den 8 oktober återvänder vi till Gotham och den brottsbekämpande Kate Kane. Huvudrollen spelas av Ruby Rose, som vi känner igen från Orange is the New Black bland annat.

Watchmen – 21 oktober

Watchmen utspelar sig i en alternativ värld där maskerade medborgargarden behandlas som laglösa. Emmyvinnaren Damon Lindelofs (LostThe Leftovers) serieadaption av Watchmen hyllar nostalgin från den banbrytande originalhistorien, samtidigt som den bryter ny mark.

Castle Rock, säsong 2 – 24 oktober

Serien, som utspelar sig i en skogsbygd i Maine i USA, är baserad på Stephen Kings historier. I Castle Rock vävs både mytologi och hans mest populära karaktärer samman i en episk berättelse om ljus och mörker. Det är lite oklart hur andra säsongen kommer se ut, men den kommer garanteras spinnas vidare kring Stephen Kings karaktärer.

Om ni vill ha koll på fler premiärer kan ni ta er en titt i vår premiärkalender – där samlar vi premiärdatum för både film, serier och tv-program.