Nytt på Netflix i november

Det känns som det nyss var sommar; men på bara en blinkning är det nu november. Men det är inte fy skam det heller – för det innebär ytterligare massa nytt på Netflix. Det blir allt från gamla filmklassiker till helt nya Netflix-producerade serier. Här är det vi på tv.nu ser fram emot mest!

Återstoden av dagen, 1 november

En klassiker från 1993 med bl.a. Anthony Hopkins och Emma Thompson i huvudrollerna. Historien handlar om den disciplinerade butlern som ägnat en stor del av sitt vuxna liv åt att tjäna sin arbetsgivare. Allt för sent inser han att yrket har berövat honom sådant som vi andra tar för givet: personlig frihet och kärlek.

House of Cards, säsong 6, 2 november

Den politiska dramaserien House of Cards har under flera år underhållit Netflix-publiken med spännande maktkamper, politiska intriger och även med ond bråd död. Nu går serien mot sin sista säsong. Den här gången är det helt utan Kevin Spacey, men som vanligt får vi se en fantastisk Robin Wright vid rodret.

 


E.T The extra-terrestrial, 9 november

En vilsen utomjording, tre miljoner ljusår hemifrån, blir upphittad av en tioårig pojke som tar med honom hem. Båda deras liv förändras i grunden och deras relation mynnar ut i ett odödligt äventyr med villkorslös vänskap i centrum. E.T.  är en klassisk film som många kanske redan sett, men det skadar inte att se den på nytt.

The Pianist, 9 november

Den ofattbart begåvade pianisten Wladyslaw Szpilman lever i polska Warsawa under nazisternas utbredning över Europa. Medan hans familj tas till fånga och skickas iväg till arbetsläger, så lyckas Wladyslaw fly undan och gömma sig bland stadens ruiner. Hans livshistoria skildras i den hyllade och kritikerrossade filmen The Pianist.

8 Mile, 9 november

En ung man, som bor hos sin utblottade mamma i Detroit, försöker överkomma alla hinder för att bli en framgångsrik rappare. 8 Mile är en klassiker med rapparen Eminem i spetsen, som också skrivit musiken i filmen. Musik som ledde till att han tilldelades en Oscarsstatyett.

Narcos: Mexico, 16 november

Under ett par säsonger fick vi följa jakten på den ökände knarkbaronen Pablo Escobar i serien Narcos. I uppföljaren Narcos: Mexico är upplägget liknande, men som titeln antyder så har vi förflyttat oss från Colombia till Mexico. Där får vi bakgrunden till det Mexikanska knarkkriget under 80-talet där den sanna historien om Guadalajara-kartellens uppkomst skildras.

 

Vill ni se till att alltid vara uppdaterade på vad som händer på Netflix kan ni besöka deras media center här!