Oscarsgalans vinnare – här streamar du filmerna

Natten mot måndagen gick Oscarsgalan av stapeln, och trots att Ruben Östlunds ”The Square” tråkigt nog blev utan en statyett så var det många andra filmer så vann helt rättvist. Den stora vinnaren får blev ändå Guillermo Del Toros The Shape of Water som kammade hem fyra statyetter, i bl.a. kategorierna Bästa film och Bästa regi.  Även om många av filmerna knappt nått den svenska bioduken, så finns ett fåtal att streama redan nu – du hittar samtliga nedan:

Get Out

I årets mest omtalade skräckfilm får vi följa Chris; han är på väg att träffa sin flickväns föräldrar ute på deras lantställe för första gången. Han tror till en början att föräldrarnas tillmötesgående och nervösa sätt mest verka vara ett resultat av att de inte vet hur de ska hantera dotterns mörkhyade pojkvän. Men snart förvandlas helgen från ett stelt möte med föräldrarna till en fullkomlig mardröm. Filmen vann en Oscar i kategorin Bästa Originalmanus.

Dunkirk

Dunkirk är den hamnstad där hundratusentals brittiska och allierade trupper blev omringade av fienden under andra världskriget. I år gick filmatiseringen ut på bio och blev en stor succé – ett måste för alla er som gillar historiska krigsdraman. På Oscarsgalan vann Dunkirk hela tre statyetter i följande kategorier: Bästa klipp, bästa ljudmix samt bästa ljudredigering.

Blade Runner 2049

Trettio år har gått sedan sist. Los Angeles-polisen K, som nu är Blade Runner, upptäcker en hemlighet som skulle kunna rasera allting som återstår av samhället. Avslöjande leder honom vidare och tvingar honom att söka upp Rick Deckard, en tidigare blade runner som varit försvunnen i tre decennier. Filmen vann två Oscars, dels för Bästa visuella effekter men också för bästa foto.

Ikaros


Det som från början bara är en amerikansk amatörcyklist och filmare som vill utforska dopingens effekter, slutar med en av idrottens största skandaler genom tiderna. En skandal som sträcker sig hela vägen till den ryska makteliten.

Bubblare:
Guillermo Del Toro

Eftersom succéfilmen The Shape of Water inte finns att streama någonstans än, så passar vi på att tipsa om några av regissören Guillermo del Toros tidigare filmer. Dels så får man förstås inte missa den kritikerrosade Pans Labyrint, inte heller Pacific Rim vars uppföljare har premiär 22 mars. Har man av någon anledning missat Hobbit-trilogin så kan man ju passa på att se den också!
Som sagt, det är inte många Oscarsvinnande filmer som finns att streama just nu, men under vår playguide hittar ni tiotusentals andra titlar – när ni vill!