Serier att se ifall du gillar ”Hemma igen”

Hemma igen har fängslat miljontals människor världen över sedan premiären 2013. Nyligen var det premiär för den femte säsongen av den populära serien på SVT Play – ett avsnitt i veckan närmsta tiden. Den här typen av romantiska draman är omåttligt populära, därför har vi satt ihop en lista för alla er som bara vill ha ännu mer av samma känsla. Samtliga serier hittar ni i vår playguide.

Downton Abbey

När den osänkbara Titanic går i djupet 1912 drabbas många människor. På godset Downton Abbey får olyckan oanade konsekvenser, när det visar sig att två av släkten Granthams huvudarvingarna omkommit. Följ den aristokratiska familjen och dess tjänstefolk på det fiktiva godset Downton Abbey i engelska North Riding of Yorkshire. Allt styrt av familjens överhuvud Lord Grantham. Allt verkar tryggt och ser så säkert ut att man tror att det liv som levs innanför dessa murar ska fortsätta i mer än tusen år. Men, det kommer inte att ske.

Vår tid är nu

Vår tid är nu är den största dramasatsningen någonsin från SVT. Serien gjorde succé direkt och tillhör en av SVT:s mest populära serier. Den handlar om familjen Löwander som sedan decennier driver restaurang Djurgårdskällaren, en klassisk inrättning i Stockholm. Vi följer familjen och deras personal från krigsslutet 1945 och genom deras liv och ser dem utvecklas och förändras av den nya tiden.

Velvet

Spanskt kostymdrama, 50-tal, romantik. Vad mer kan man begära? I Velvet får vi se modehuset som står på randen till konkurs. En vän till familjen, don Gerardo, erbjuder sig att rädda Velvet om Alberto går med på att gifta sig med hans dotter Cristina.

Foyle’s War

Året är 1940 och Storbritannien står nästan ensam i sin kamp mot Nazityskland på kontinenten. Där får vi följa superintendenten Chrisopher Foyle. Med sin chaufför, Sam, och sin underordnade, Paul Milner, utreder Foyle mord och rån, spionverksamhet och krigsförbrytelser, passionsbrott och illgärningar som grundar sig i girighet. Brottsligheten tar inte en paus bara för att ett världskrig har utbrutit..

The Crown

På senare tid har The Crown seglat upp och blivit en av de största succéerna på Netflix. Ett detaljerat och välregisserat kostymdrama där vi får följa den unga Drottning Elizabeth i hennes hektiska och högst unika liv. Det är väldigt svårt att relatera till det liv som monarkins företrädare lever, men genom att kolla på The Crown får man i alla fall en liten, liten inblick i hur det kan vara.

Outlander

Claire, en krigssköterska från 1945, förs plötsligt bakåt i tiden och hamnar i år 1743. Hon inser att hon måste gifta sig för att överleva, vilket leder till svåra val och ett kluvet hjärta. Romantik, konflikter och

Vill ni se ”Hemma igen” så hittar ni den här!