Serierna att se fram emot 2019

Nu är julstök, nyårsmiddagar och röda dagar passerade. 2018 blev till 2019, vilket innebär massor av nya serier att se fram emot närmsta tiden. Vi hittar guldkorn på flera streamingtjänster framöver, bland annat på: Netflix, HBO Nordic och SVT Play. Vi har listat ett par av serierna vi ser fram emot mest under året.

True Detective – 14 januari

Den tredje säsongen av hyllade krimserien ”True Detective” har redan hunnit dra igång. I skrivande stund finns de två första avsnitten att se på HBO Nordic – och det lovar gott. Den nya säsongen kretsar kring försvinnandet av två små syskon som bor i ett litet samhälle i Ozark, USA. Den unga delstatspolisen Wayne Hays (som spelas av Oscarsbelönade Mahershala Ali) ger sig helhjärtat in i jakten på barnen. Det visar sig att fallet kommer påverka hela hans liv många år framöver.

Unbreakable Kimmy Schmidt, 25 januari

Efter att ha levt i en underjordisk bunker i 15 år, som en del av en fanatisk sekt, så tar sig Kimmy Schmidt sig tillbaka till den verkliga världen. Hon hamnar i New York där hon stöter på massa udda karaktärer som också blir hennes vänner. Första halvan av säsong 4 hade premiär förra året, nu är det dags för andra halvan att se dagens ljus. 25 januari är det som gäller!

Game of Thrones  – 15 april

Det här är väl en serie som känns given på listan. Sista säsongen för en av historiens mest populära TV-serie närmar sig. Även om det finns många teorier om vad som egentligen kommer hända, så är det nu historien binds samman och får ett avslut. Vemodigt, förstås, men samtidigt oerhört spännande. Missa inte!

Stranger Things, 4 juli

80-talsosande sci fi-serien Stranger Things återkommer med en efterlängtad tredje säsong 2019. Det är höga förväntningar som förhoppningsvis infrias. Vi vet i nuläget inte särskilt mycket om nya säsongen, men ni kan läsa ett blogginlägg vi skrev om det för ett tag sedan, där det även går att se en tillhörande trailer. Säsongen kommer ha premiär på den amerikanska självständighetsdagen, nämligen den 4 juli.

Big Little Lies

Första säsongen av Big Little Lies blev en enorm succé. Under 2019 får vi se fortsättningen på serien som kretsade kring överklassen i Monterey. Dessutom får vi se den legendariska Meryl Streep dyka upp i serien för att spela rollen som Mary Louise Wright, mamma till Perry (Alexander Skarsgård). Mary Louise oroar sig för sina barnbarn efter deras fars bortgång och beslutar sig för att ta sig till Monterey för att hitta svar på obesvarade frågor.

Handmaid’s Tale

Serien har utgångspunkt i den totalitära och fiktiva staten Gilead, där de få fertila kvinnor som finns kvar tvingas in ett modernt slaveri. Huvudkaraktären Offred gör allt för att både hon själv men även hennes barn ska få ett så bra liv som möjligt. Efter andra säsongens chockartade slut så ska det bli spännande att se hur allt utvecklar sig i den kommande tredje säsongen. När den släpps är inte helt klart, men förmodligen någon gång i april/maj i vår.

 

Är det någon serie du tycker saknas i listan som du ser fram emot? Tipsa oss gärna! Och kom ihåg – precis som alltid hittar du tusentals filmer och serier i vår playguide. Ta dig en titt!