Skådespelare som blev kända av en slump

Många stora skådespelare har lagt ner både tid, energi och pengar för att nå sina mål och bli just skådisar. De flesta har studerat på teaterskolor, gått på oändligt många auditions och slitit oavbrutet. Men det finns ändå vissa som genom både talang och en del slump slår igenom utan att knappt ens försöka. Vi har sammanställt en lista på dessa skådisar.

 

Jennifer Lawrence

Vi känner igen henne från storfilmer som Hunger Games och X-men. Jennifer Lawrence har senaste åren varit en av de mest eftertraktade skådisarna i världen. Allt började dock med ett slumpartat möte, då en modellscout sprang in på henne på Manhattan och ville börja jobba med henne. Även om just modellyrket inte var vad hon hoppades på, så tändes en dröm hos henne om att stå framför kameran. Därför började hennes agent boka in henne på auditions för olika roller – resten är historia, som man säger.

Mel Gibson

Mel Gibsons komersiella genombrott kom i och med Mad Max-filmerna i slutet av 70-, början av 80-talet. Men egentligen ville han inte provspela för filmerna, utan åkte bara till audition för att skjutsa sin kompis Steve Bisley dit. Grejen var att kvällen innan hade han hamnat i ett barslagsmål och regissören tyckte han såg något i Gibson och bad honom provspela för rollen. Det gick ganska bra, om man säger så.

Sarah Michelle Gellar

Nu är det kanske inte jättekonstigt att Buffy och vampyrerna-stjärnan Sarah Michelle Gellar inte hade siktet inställt på att bli skådis, just eftersom hon blev upptäckt på en resturang när hon var fyra år. Men ändå. Från den punkten har hon hur som helst medverkat i en hel drös med produktioner, allt från Buffy till The Grudge.

Charlize Theron

Charlize Therons skådespelarkarriär började på ett unikt sätt. Hon befann sig en dag på en bank för att lösa ut en check, men blev nekad på grund av att checken var ogiltig i den staten. Hon ställde till med en stor och dramatisk scen inne på banken. Vad hon inte visste var att bakom henne stod en talangscout i kön som gav henne sitt visitkort, och på den vägen är det.

Johnny Depp

Johnny Depp tänkte aldrig blir skådis. Istället hade han länge drömmar om att bli rockstjärna. Och det gick inte dåligt för honom. Med ett av sina band (The Kids) lyckades han till och med vara förband åt legendariska Iggy Pop. Men sen sägs det att han mer eller mindre blev tvingad till audition till filmen ”Terror på Elm Street” av sin vän Nicolas Cage. Ni säkert gissa er till hur det gick.

Evangeline Lilly

Ni känner säkert igen Evangeline Lilly. Men att bli skådespelare var ingenting hon hade planerat. Hon bodde i sin lilla hemstad i Kanada och jobbade som flygvärdinna när hon en dag blev upptäckt av en modellagentur när hon strosade omkring. Det ena ledde till det andra, och plötsligt hade hon landat sin första roll, som kanske också blev den största, nämligen rollen som Kate Austen i succéserien Lost. 

 

Letar ni efter några andra filmer? Lugnt. I vår playguide hittar du tusentals filmer, serier och dokumentärer. Ta gärna en titt här!