Skådisar som tackat nej till stora Marvel-roller

Marvel-universumet innehåller många välkända hjältar: Spindelmannen, Iron Man, Hulken och så vidare. Filmerna har avlöst varandra, serierna likaså. Man hinner knappt kolla färdigt innan något nytt dyker upp – succén för Marvel är med andra ord total. Att som skådespelare medverka i en Marvel-film kan innebära ett lyft i karriären, men trots det finns det många som tackat nej när de blivit erbjudna att medverka. Vi har sammanställt av några av dessa. Flera av filmerna som skådisarna tackade nej till finns förstås att streama och ni hittar alla i vår playguide här.

Emily Blunt

Även om vi sett henne som hjälte tillsammans med Tom Cruise i Edge of Tomorrow så hade Marvel-teamet insett hennes potential långt före oss andra. De ville ha henne redan till inspelningarna av Iron Man 2 och erbjöd henne en stor roll, nämligen som Black Widow. Men det krockade med andra filmprojekt, så hon tackade nej och rollen gick istället till Scarlett Johansson.

Matt Damon

Daredevil är en superhjälte som både Matt Damon och Ben Affleck har haft som favorit sedan barnsben. När tillfälle att spela huvudrollen i filmatiseringen 2003 gavs så fick först Matt Damon förfrågan, men han tackade nej eftersom han inte kände att manuset höll. Ben Affleck däremot, han kunde inte motstå drömmen om att spela sin favorithjälte, och tackade ja. Filmen floppade totalt och kan väl i bästa fall gå till historien för att den var för dålig.

Joseph Gordin-Levitt

När man tänker efter så känns Joseph Gordon-Levitt som en given skådis i en Marvelfilm. Rykten har länge och envist florerat om att han har blivit erbjuden inte bara en utan flera roller, men valt att tacka nej. Joseph själv dementerar däremot dessa rykten och berättar att han alltid är öppen med vilka projekt han har på gång, och om vi inte hört honom prata om Marvel så stämmer inte ryktena helt enkelt.

Olivia Munn

Olivia Munn har visserligen medverkat i en Marvel-film, nämligen X-Men Apocalypse. En film som mer eller mindre floppade när den kom ut. Hon hade däremot chansen att medverka i en annan Marvelfilm som blev succé. Vilken? Deadpool, där hon var tilltänkt att spela hjältens flickvän, vilket inte alls föll henne i smaken. Hon har sagt att hon inte vill vara någon form av ”ögongodis” och hellre dödar superhjälten än kysser honom.

Mel Gibson

En fördel med Marvel är att de kan locka till sig riktigt stora och talangfulla skådisar. I Thor får vi t.ex. se Hannibal-bekanta Anthony Hopkins spela Thors pappa Oden. Men tydligen var det så att rollen först presenterades för Mel Gibson, som helt enkelt tackade nej. Någon anledning till varför han tackade nej ville han inte dela med sig av.

Jessica Chastain

För alla som gillar superhjälte-filmer så är Iron Man 3 ofta populär. Filmen har det mesta en actionfilm ska ha, men dessvärre saknar den något. Vad? Jessica Chastain. Hon fick förfrågan om att spela forskaren Maya Hansen, men var tvungen att tacka nej på grund av att hon spelade in andra filmer just då. Hon skrev till och med ett inlägg på sin Facebook där hon förklarade att hon var ledsen att missa chansen, men hoppades på att få vara med på Marvel-tåget någon gång i framtiden istället.

 

Vill ni hitta fler filmer att streama? Tveka då inte på att besöka vår playguide, där vi leder er rätt i den täta streamingdjungeln.