Skådisar som svävat i livsfara under inspelning

Många tänker säkert att livet som skådespelare är ett liv fullt av glamour: champagne, pengar och exklusiva filmgalor. Det är det säkert också, men vissa gånger kan det vara förenat med livsfara. Det som för oss bara är en tvåtimmars actionfilm kan för skådespelaren innebära en enorm ansträngning och ett stort risktagande. Vi har slängt ihop en lista på skådisar som på ett eller annat sätt varit nära döden under inspelning – filmer som du givetvis kan streama genom vår playguide.

Michael J. FoxTillbaka till framtiden III

Många har sett Tillbaka till framtiden-filmerna. Det inte lika många vet om är att Michael J. Fox, som spelar en av huvudkaraktärerna, höll på att kvävas under en inspelning. I en av scenerna så ska han hängas. Han testade först att stå på en låda, men Michael Fox tyckte inte scenerna blev tillräckligt verklighetstrogna. Så han gjorde en tagning när han hängdes på riktigt utan att stå på lådan. Det gick så långt att han blev medvetslös i över en halv minut innan han kvicknade till.

Tom CruiseEdge of Tomorrow

I Edge of Tomorrow spelar Tom Cruise soldat tillsammans med Emily Blunt. I en scen sitter Tom Cruise på passagerarsätet på en bil medan Emily Blunt kör. Hon tappar plötsligt kontrollen över fordonet och kraschar rakt in i ett träd. Emily själv har kommenterat händelsen såhär: “I left it too late, and so drove us into a tree… I almost killed Tom Cruise.”

Isla FisherNow You See Me

I illusionist-äventyret Now You See Me så ska Isla Fisher sänkas ned i en vattenbur fastkedjad, för att sedan ta sig loss från kedjorna innan ett stim av pirayor släpps ned i vattnet. Under inspelningen går allt enligt planen, men plötsligt fastnar Isla Fisher i en av kedjorna i botten. Medan folk runtomkring tror att hon bara för ett fantastiskt skådespeleri, så håller hon i själva verket på att kvävas. Hon lyckas därefter ta sig ur genom att trycka på en nöd-knapp och få hjälp ut av en man ur produktionen.

Sylvester Stallone – Rocky IV

Inför den sista boxningsscenen i Rocky IV så bad Sylvester Stallone sin medspelare Dolph Lundgren att slå honom så hårt han kunde. Sagt och gjort: Lundgren svingar med all sin kraft och Stallone däckar. Det leder till att Stallones hjärta svullnar upp, han körs till akuten och får tillbringa 8 dagar på sjukhus.

Halle BerryThe Call

Även om filmen The call i sig inte är något fartfyllt actionäventyr så innebär det inte per automatik att det inte finns risker med inspelningen. Under en scen så halkar Halle Berry på ett blött betonggolv och slår huvudet i golvet så illa att hon tappade medvetandet. Hon kördes direkt till sjukhuset för vård, men som tur var fick hon inga bestående men. Halle Berry råkade även illa ut under inspelningarna av James Bond Die Another Day, då hon råkade sätta en frukt i halsen, varpå Pierce Brosnan tvingades till att göra Heimlichmanövern på henne.

Jaimie AlexanderThor: The Dark World

Jaimie Alexander, även känd från TV-serien Blindspot, råkade ut för en allvarlig olycka under inspelningen av Thor: The Dark World. Efter en lång inspelningsdag skulle hon gå ner för en metalltrappa, samtidigt som det hade regnat. Hon halkar och faller våldsamt ned för trappan. Det resulterade i att en disk i ryggraden hamnade snett, axeln hoppade ur led och en muskel i ryggen brast. Hon tvingades vila från inspelningarna i över en månad.

Jason StathamThe Expendables 3

Under inspelningen av Expendables 3 så går allt snett: Jason Statham befinner sig i en bil som han ska köra i full fart mot kanten av en pir. Mitt i scenen så slutar bilens bromsar att fungera, vilket tvingar Jason Statham att öppna bildörren och kasta sig ut i farten. Bilen? Jo, den sjönk 20 meter ned till havets botten.

George ClooneySyriana

När George Clooney ville sköta stunttricken själv under inspelningarna av Syriana år 2005, så slutade det i katastrof. Han skadade ryggen så allvarligt att han hamnade på sjukhus och tvingades till en komplex och svår operation och veckor inlagd på sjukhus.

Om du är ute efter fler filmer att streama så hittar du, som alltid, fler titlar genom vår playguide!