Skådisarna som tjänar mest

Det finns många anledningar till att vilja bli skådespelare. Vissa drömmer om berömmelse, andra gör det för att få kreativt utlopp, andra gör det säkerligen för pengar. Och just pengar finns det gott om – om man når toppen. Det finns en tyvärr en tydlig löneskillnad mellan män och kvinnor i Hollywood, men vi väljer att ta med de fem män och de fem kvinnor som var mest inkomstbringande förra året.

 

1. Mark Wahlberg, 68 miljoner dollar

Han är inte bara svenskättad och tidigare medlem i Newkids on the Block. Mark Wahlberg är dessutom svinigt rik, uppenbarligen. Han har varit med massor av filmer genom åren, bland andra Ted, Shooter och Three Kings.

 

2. Dwayne ”The Rock” Johnson, 65 miljoner dollar

Huvudrollen i HBO:s dramakomedi Ballers hade ett riktigt bra år 2017 som ni kan se.

3. Vin Diesel, 54.5 miljoner dollar

Vin Diesel har gjort så många actionfilmer att det nästan är svårt att hålla koll på allt. Mest känd är han kanske för sin medverkan i Fast and the Furious-filmerna.

Adam Sandler, 50.5 miljoner dollar

Om Vin Diesel har gjort många actionfilmer så tillhör väl Adam Sandler en av dem som gjort flest feel good-komedier på senare år. 50 first dates, Happy Gilmore och Punch-Drunk Love är bara ett par av de många filmer vi känner igen honom från.

Jackie Chan,  49 miljoner dollar

En livs levande legend som uppenbarligen fortfarande klarar av att leverera. Jackie Chan hamnade förra året på en femteplats med sina 49 miljoner intjänade dollar.

Emma Stone, 26 miljoner dollar

Kvinnan som tjänade mest förra året heter Emma Stone. Hon har på senare år varit med i flera hyllade filmer, däribland Birdman och Oscarsbelönade musikalfilmen La La Land.

Jennifer Aniston, 25.5 miljoner dollar

Jennifer Aniston har sedan succén med serien Vänner radat komedi efter komedi, bl.a. Familjetrippen och The Break Up. Ett framgångsrecept tydligen, eftersom hon drog in nästan 26 miljoner dollar förra året.

Jennifer Lawrence, 24 miljoner dollar

Jennifer Lawrence har blivit en favorit hos både tittare och hos filmkritiker. Succéerna rullar in, och det gör även pengarna.

Melissa McCarthy, 18 miljoner dollar

Det känns som att det inte går att inte gilla Melissa McCarthy. Vi har sett henne i allt från St. Vincent till Gilmore Girls till Bridesmaids.

Mila Kunis, 15.5 miljoner dollar

Mila Kunis har hunnit med att göra en hel del genom åren, allt från That ’70s show, Ted till Black Swan. Hon har också hunnit med att jobba sig upp till den absoluta toppen – förra året drog hon in 15.5 miljoner dollar.

 

Om ni vill se någon film som skådisarna har medverkat i så hittar ni förstås massvis av titlar genom vår playguide.