Snyggaste VM-målen genom tiderna

Presenteras i samarbete med  

Ni har väl inte missat att tv.nu har en VM-sida dedikerad enbart till världsmästerskapet i Ryssland? Där hittar ni allt ni kan behöva för att fotbolls-VM ska flyta på så smidigt som möjligt: liveresultat, grupper, vilka TV-kanaler och tider matcherna sänds på och mycket mer. Ni hittar den här!

Som garanterat alla redan vet: VM är äntligen igång. En del väntade resultat hittills, andra mindre väntade. För oss svenskar så är förstås vinsten mot Sydkorea det bästa så här långt. Inte sedan VM 1958 har Sverige vunnit en premiärmatch, så det måste ses som en väldigt bra start. Nu väntar tufft motstånd mot regerande mästarna Tyskland på midsommardagen, så för att hålla uppe peppen fram tills dess så bjuder vi här på några av de snyggaste VM-målen genom tiderna:

1. Maradona, VM 1986

Två av tidernas mest uppmärksammade mål gjordes faktiskt av en och samma spelare i en och samma match: Maradona. Argentina mot England. Den redan då legendariska Diego Maradona ”nickar” bollen i mål med hjälp av handen i minuter 51. Bara fyra minuter senare bestämmer han sig helt enkelt för att dribbla sig igenom hela Englands mittfält och försvar för att slutligen sätta bollen i mål. Medan vissa kallar det uselt försvarsspel kallar andra det för ”Goal of the Century”. Bedöm själva!

2. Ronaldinho, VM 2002

Han har kallats för en av tidernas bästa spelare. Ronaldinho gjorde enorma avtryck i fotbollsvärlden under sin karriär, men några av hans insatser satte djupare spår än andra. Frisparken mot England i VM 2002 är ett av dessa ögonblick. En frispark som var så otippad att den blev genial.

Anders Svensson, VM 2002

Ett annat legendariskt mål som kom i VM 2002 var Anders Svenssons frispark mot Argentina. Visst, det här målet kanske inte betyder så mycket för någon annan än oss svenskar. Men den måste bara in på den här listan. Målet ledde till att vi vann ”Dödens grupp” med England, Argentina och Nigeria. Helt otroligt. Ett klipp man borde se varje morgon för att få en bra start på dagen.

Joe Cole, VM 2006

England mot Sverige. Joe Cole bestämmer sig för att göra sitt livs mål. Och ja, det där målet smärtade i stunden för alla oss svenskar. Men såhär 12 år i efterhand kan man ändå erkänna att det är ett otroligt fint mål.

Ralf Edström, VM 1974

Jaja, det kanske är lite väl mycket fokus på Sverige i den här listan. Men det är VM, så det måste få vara okej. Här är ett legendariskt mål från halvguden Ralf Edström mot Uruguay 1974. Han gjorde ytterligare ett klassiskt mål mot Västtyskland samma VM, där både målet och målgesten kom att bli kultförklarade.

Cambiasso, VM 2006

Ja, det här klippet är 1 minut och 48 sekunder långt, men det är värt att kolla på hela. Det är gåshusdsgaranti på det här anfallet. Kolla bara.

D. Rodriguez, VM 2002

Det gjordes många vackra mål i VM 2002 uppenbarligen. Det här målet tillhör definitivt ett av mästerskapets finaste mål. Vackert som en sommardag.

Har ni något VM-mål som ni minns eller som ni gillar extra mycket? Kommentera gärna och dela med er av era minnen!