Somriga filmer att streama

Länge har vi varit omslutna av det nordiska, kompakta vintermörkret. Länge har vi traskat omkring i snöslask och halkat omkring på isiga trottoarer. Men nu har solen äntligen hävt sig över horisonten och tinat våra kroppar. Nu är våren här, och det dröjer inte länge förrän sommaren kommer – i vissa delar av landet är den väl nästan redan här. Vi vill fira solens återkomst med en lista på somriga filmer som du kan streama när du vill!

The Darjeeling Limited

De tre bröderna har en dålig relation till varandra. Det har gått så långt att de inte talat på över ett år. Francis inser att det är dags att göra något åt situationen och kommer på den geniala idén att de tre ska åka till Indien och söka efter sin försvunna mor. I Wes Andersons Darjeeling Limited får vi återigen se hans favoritskådisar tillsammans: Owen Wilson, Jason Schwartzman och Adrien Brody.

Mamma Mia!

Donna (Meryl Streep) bor tillsammans med sin dotter Sophie på en liten grekisk ö och driver en taverna. När Sophies giftemål närmar sig vill hon att hennes pappa ska leda henne upp för kyrkgången. Problemet är bara att hon inte vet vem han är. Enligt sin mammas gamla dagbok finns det tre möjliga pappor – därför bjuder hon helt enkelt in alla tre till bröllopet för att helgardera sig.

Lords of Dogtown

Lords of Dogtown utspelar sig på 70-talets Kalifornien, där ett gäng ungdomar utvecklar en ny typ av skateboardstil där de använder villaägares tomma pooler. Det blir starten på något som förändrar inte bara dem, utan hela ungdomskulturen. I rollerna ser vi flera bekanta ansikten, däribland Heath Ledger och Nikki Reed.

The Beach

I The Beach får vi följa den unga Amerikanen Richard (Leonardo DiCaprio) när han, genom en rad olika händelser, får tag i en karta som leder till en gömd paradisö. När han väl tar sig till ön så förvandlas den glittrande drömmen snabbt till en mörk mardröm. Ingen solskenshistoria visserligen, men fint väder är det i alla fall i filmen. Alltid något.

Sunes sommar

Ja, vi vet. Alla har sett Sunes sommar. Men den känns självklar på listan ändå. Om någon mot all förmodan inte sett den, så handlar den om Sune och hans familj som har bestämt sig för att åka på semester. Pappa Rudolf vill åka på fiskesemester, men de andra till Grekland. Det blir för dyrt, så familjen kommer fram till en kompromiss: husvagnssemester i Sverige. Sune är inte superförtjust i idén till en början, men ändrar sig snabbt när han träffar den jämnåriga Cornelia. Även det här är en film så säkert många sett, men som man kan se om fler gånger.


Det Stora Blå

I regissören Luc Bessons internationella genombrott och första engelskspråkiga film får vi följa Jacques och Enzo, barndomsvännerna som båda viger sina liv åt fridykning. Duon, som delar samma passion, hamnar i en livslång rivalitet och triggar varandra mot världstoppen. Magiska scener som är inspelade i den grekiska övärlden – ett måste för alla som gillar draman.

50 first dates

Henry Roth (Adam Sandler) har alltid varit rädd för att binda sig, men när han träffar Lucy så förändras allt. Han är övertygad om att han har hittat sitt livs kärlek, men det finns bara en hake: hon lider av extremt kort närminne, vilket innebär att han måste få henne att bli kär i honom – varje dag, om och om igen.
Om ni letar efter något annat så är det bara att gå in i vår playguide – där hittar du både filmer, serier och dokumentärer. Allt du behöver!