SVT satsar på kriminalserier i påsk

Under den stundande påsken kommer SVT att satsa på kriminal- och polisserier.  Tv-tittarna bjuds på allt från Stieg Larssons Milleniumserie till nya avsnitt av Mord i Paradiset. 

Påsken är en högtid som vi normalt sett inte förknippar med mordmysterier, men SVT väljer i år att satsa på kriminalserier. Här är vad SVT kommer erbjuda:

Milleniumserien
Stieg Larssons Millennium-serie visades första gången 2010 i SVT. Lisbeth Salander (Noomi Rapace) och Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist) har fängslat både läsare och biobesökare, både i Sverige och utomlands. Tv-serien är drygt en och en halv timme längre än filmerna och bjuder på fördjupning av både historier och karaktärer. Sex 90-minuters avsnitt väntar och kan streamas på SVT Play från 17 april.

Manhunt
Miniserie baserad på ett verkligt mordfall i London 2004. Fallet tar sin början när man hittar liket efter den franska studenten Amélie Delagrange. Kriminalkommissarie Colin Sutton hittar snart likheter och kopplingar till andra mord. Men har han tillräckligt att gå på? Martin Clunes i huvudrollen som kommissarie Colin Sutton, som ledde polisutredningen i jakten på seriemördaren Levi Bellfield. Kan ses på SVT Play från 7 april.

Mord i paradiset, säsong 7
Kriminalinspektör Richard Poole, som hatar sol, havet och sandstränder, skickas av Scotland Yard till den karibiska paradisön Sainte Marie där han ska utreda brott och mord. Första avsnittet släpps fredagen den 12 april.

En mördares leende
Kriminaldrama som bygger på ett verkligt fall i 1950-talets Skottland. Vi följer kommissarie William Muncie i hans kamp för att ställa den fräcke och narcissistiska våldsmannen Peter Manuel inför rätta. Manuel skulle senare bli känd som Skottlands värsta seriemördare. 18 april är det premiär på SVT Play.