Thorsten Flinck diskas från Melodifestivalen – här är hans ersättare

Artisten och skådespelaren Thorsten Flinck diskas från Melodifestivalen, detta på grund av att han står åtalad för brott.

I helgen hölls Melodifestivalens första deltävling i Linköping. De två bidrag som gick vidare direkt till final var Take a Chance med Robin Bengtsson och Move med The Mamas. Men det är inte helgens deltävling som stod i fokus efter helgen, utan det faktum att SVT beslutat sig för att utesluta artisten Thorsten Flinck från tävlingen.

Diskvalificeringen förklarar SVT med att Flinck nu står åtalad för olaga hot och ringa skadegörelse.

– Han är just nu aktuell i en pågående rättsprocess, åtal har väckts men det finns inget domslut. Finns det en pågående rättsprocess kan han inte medverka i vårt program, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen, till SVT.

Thorsten Flinck kommenterade idag diskvalificeringen i Expressen, där säger sig vara ”otursförföljd”, eftersom han även var tvungen att ställa in sin medverkan i Let’s Dance för tre år sedan.

– De två största tv-programmen är ju Melodifestivalen och Let’s dance. Det var så nära och så händer det här tre år senare. Jag är otursförföljd.

Som ersättare för Thorsten Flinck har nu kanalen valt att plocka in sångaren Jan Johansen till helgens deltävling i Göteborg.