Tom Hanks blir huvudroll i ”En man som heter Ove”

Nyligen blev det officiellt att Will Ferrell kommer att producera och spela huvudroll i amerikanska produktionen av ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”. Nu är det dags för nästa stora svenskexport – Tom Hanks ska producera och spela huvudrollen i Hollywood-versionen av Fredrik Backmans kioskvältare ”En man som heter Ove”.

När boken kom 2012 så blev den snabbt en succé. Den har hittills översatts till 43 olika språk och toppat försäljningslistor världen över. Boken blev senare också filmatiserad, där bland andra Rolf Lassgård och Bahar Pars medverkade. Filmen nådde stora framgångar även den, när över 1,7 miljoner svenskar såg den på bio – vilket gör den till en av de största publikframgångarna i svensk filmhistoria.

Nu ska alltså filmen få en amerikansk remake med den smått legendariska Tom Hanks i huvudrollen. ”Att göra denna film med en av världens bästa och mest uppskattade skådespelare ger ”En man som heter Ove” den bästa möjliga möjligheten att återigen beröra publik över hela världen.” Säger Fredrik Wikström Nicastro, som kommer producera filmen tillsammans med SF Studios och Tom Hanks produktionsbolag Playtone.

I nuläget är varken inspelningsdatum eller releasedatum spikade. Har ni inte hunnit se En man som heter Ove, så kan ni hitta den i vår streaming-guide här.